Werknemers Rabobank fietsen op filevrije dag voor het goede doel!

Donderdag 8 oktober is de filevrije dag. Deze keer ligt de focus vooral op de regio Utrecht. De Rabobank, een van de grootste werkgevers in de regio, organiseert een echte ‘Rabo-actie’, waarbij de fiets centraal staat.

De bank noemt zichzelf niet alleen een coöperatieve bank, maar ook "een duurzame bank, een wielerbank! " De bank roept alle medewerkers in de regio op om 8 oktober per fiets naar het hoofdkantoor in Utrecht te komen. De Fietsersbond is actief betrokken bij deze actie. De werknemers ontvingen allemaal onderstaande uitnodiging:

Op de filevrije dag zijn we ons extra bewust van de keuzes die we kunnen maken in ons reisgedrag. Eén daarvan is fietsen naar het werk.

Gelukkig zijn er in de regio Utrecht veel Rabobankmedewerkers die regelmatig op de fiets naar kantoor komen. Zij geven het goede voorbeeld! Als jij een van deze collega’s bent, nemen we ons petje voor je af. En we hopen dat je donderdag ook meedoet aan onze MVO-actie ‘Fietsen voor een Fiets’. Ook andere collega’s uit de regio, die niet altijd met de fiets naar kantoor komen, nodigen we uit om deze donderdag mee te fietsen voor het goede doel.

Fietsen voor een fiets

Vanuit de regio’s Houten, Maarssenbroek en Zeist fietsen we met Rabocollega’s op de filevrije dag gezamenlijk naar kantoor. Een van onze Raborenners fietst aan kop. Collega’s die meerijden dragen bij aan een speciale fiets voor mensen met een visuele beperking. Elke gefietste kilometer tijdens de fietsrit wordt door het directoraat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen omgezet in geld voor een speciale fiets voor de Bartiméus Stichting.

Fiets je donderdag ook mee?

Pomp je banden op en stap donderdag 8 oktober op de pedalen! Ervaar hoe heerlijk fietsen kan zijn en hoe fit je aankomt op het werk. We fietsen op een rustig tempo. Voor grote werktassen, laptops en de – hopelijk overbodige! – regenkleding rijdt een busje met ons mee. Je hoeft dus geen overtollige ballast mee te dragen.

Er zijn drie verschillende fietsroutes: zie bijlage.
– Zeist, startpunt Schaerweijdelaan, bij kruispunt Constantijn Huygenslaan
– Maarssenbroek, startpunt Bisonspoor, Winkelcentrum: grote plein tegenover het Bisonbad
– Houten, startpunt ‘t Rond.
De starttijd is overal 08.00 uur. Bij het startpunt staan mensen van de Fietsersbond en Rabobank. Zij begeleiden de fietsrit. Om ongeveer 8.40 uur hopen we in Utrecht aan te komen. Natuurlijk kun je ook ergens onderweg aanhaken: zie bijgesloten fietsroute.

Meld je aan en fiets mee!!

Met vriendelijke groet,
Team Duurzame Mobiliteit

Categorieën