Zangfietspad in Almere geopend

Fietsersbond Almere heeft zaterdag 3 mei in de Muziekwijk in Almere een Zangfietspad geopend. Op het door kunstenaar Mapije verzonnen zangfietspad kun je je reserves laten varen en officieel doorzingen als er iemand anders langs komt. Het Zangfietspad begint bij station Almere Muziekwijk en loopt over het Stravinskypad naar de Muze. Het Almeerse koor Vocal Motion zong het pad in met onder andere het nummer 'Stand by me'. Na een paar staande nummers stapte het koor op de fiets. Even wennen, zoals te zien in onderstaand filmpje, maar er zijn geen ongelukken gebeurd

Pré-onthulling
Borden met de aankondiging Zangfietspad staan aan het begin en het eind van de route. Het bord aan het eind van de route was voor de officiele opening al van zijn onthullingsdoek ontdaan. Een vrouw uit de buurt vertelde dat ze onmiddellijk na de premature onthulling vrolijk gezang had gehoord. Het werkt dus.
Vraag van een jongetje aan zijn moeder: 'Mag je hier echt alles zingen?' En een andere buurtbewoner was blij dat er met alle ellende in de wereld ook nog zulke leuke dingen gebeuren.  

Fietsstad 2014
Almere is in de race voor de titel van Fietsstad 2014. Vandaar dit cadeautje voor de fietsende bevolking. 8 Mei wordt bekend of Almere gewonnen heeft. Andere gegadigden zijn Eindhoven. Enschede, Velsen en Zwolle. Lees hier meer over de Fietsstadverkiezing. 

Meer over het Zangfietspad. 

Categorieën