Afsluitdijk

Ode aan de Afsluitdijk

De Afsluitdijk moet snel weer open voor fietsers en wandelaars. Daar zetten de Fietsersbond, wielersportbond NTFU, Wandelnet en het Fietsplatform zich voor in. Want juist fietsers en wandelaars kijken ernaar uit een heerlijke rit of wandeling te maken over die stoere, rechte, van elke onzin gespeende en dus schitterende dijk. Vrijwel elke fietser of wandelaar kan ons helpen te pleiten voor goede alternatieven. Breng daarom op sociale media jouw ode aan de Afsluitdijk. Dat mag in woord of beeld.

Afsluitdijk_luchtfoto
Beeld-auteur: M.D. van Leeuwen @ Wikimedia Commons

Wat kun jij doen?

Plaats jouw Ode aan de Afsluitdijk op Twitter, Facebook of Instagram. Dat mag zowel in woord als beeld. Tag daarin @Rijkswaterstaat en op Twitter ook @CvNieuwenhuizen en sluit af met #OdeaandeAfsluitdijk. Hiermee laten we samen aan Rijkswaterstaat en Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zien hoe belangrijk de dijk voor fietsers en wandelaars is.

Wat is jouw mooiste herinnering aan deze 32 kilometer lange dijk? Wat maakt de Afsluitdijk voor jou zo speciaal? Waarom kijk je ernaar uit snel weer over de dijk te fietsen/wandelen? Maak een limerick, plaats een foto of ingesproken videoboodschap: alles mag!

Racefietser op afsluitdijk
Racefietser op afsluitdijk Beeld-auteur: Bas de Meijer

Voorbeelden

Wil je graag meedoen, maar vind je het lastig een bericht te maken? Gebruik onderstaande tekst (ter inspiratie) voor je social-media-post. Combineer ze bij voorkeur met een foto om de post visueler te maken. Heb je zelf een foto of video gemaakt op de Afsluitdijk die je bij je ode wilt gebruiken? Dat maakt de actie extra sterk.

Voor Twitter

Die stoere, rechte en schitterende #Afsluitdijk wil ik nú ervaren. Ik kan dit verlangen niet tot ná 2025 bewaren. @CvNieuwenhuizen en @Rijkswaterstaat: ik kijk ernaar uit dat de dijk snel weer voor fietsers en wandelaars opengaat. #OdeaandeAfsluitdijk

Voor Facebook:

Die stoere, rechte en schitterende #Afsluitdijk wil ik nú ervaren. Ik kan dit verlangen niet tot ná 2025 bewaren. @MinIenW en @Rijkswaterstaat: ik kijk ernaar uit dat de dijk snel weer voor fietsers en wandelaars opengaat. #OdeaandeAfsluitdijk

Voor Instagram:

Die stoere, rechte en schitterende #Afsluitdijk wil ik nú ervaren. Ik kan dit verlangen niet tot ná 2025 bewaren. #coravannieuwenhuizen en @Rijkswaterstaat: ik kijk ernaar uit dat de dijk snel weer voor fietsers en wandelaars opengaat. #OdeaandeAfsluitdijk

Foto's die je kunt gebruiken

Wat kun je verder nog doen?

  • Spreek een filmpje in waarom de Afsluitdijk volgens jou open moet.
  • Plaats een foto van een rit of wandeling over de Afsluitdijk uit het verleden.
  • Maak een foto bij een bushalte, waar je (met je fiets) wacht op de bus die maar niet komt.
  • Een ‘trip down memory lane’: maak een rit/wandeling van 32 km en plaats je Strava-activiteit (of andere app) bij je social-media-bericht.

Help ons actievoeren voor de Afsluitdijk

De dijk openen kunnen we alleen samen

Word lid van de Fietsersbond
Recreatieve fietsers op de Afsluitdijk
Niet alleen racefietsers, ook recreanten fietsen over de Afsluitdijk Beeld-auteur: Bas de Meijer