Doortraproutes

Doortraproutes zijn comfortabele en leuke fietsrondjes van 20­-25 km voor senioren. De routes zijn mooi en groen. Ze gaan zoveel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, overzichtelijke kruispunten en kennen weinig obstakels.

ouderen_fiets_header

De Doortraproutes zijn bedacht door Fietsersbond-fietsdocenten Karin Broer en Jetty de Vries in het kader van het landelijke programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om de oudere fietser langer veilig te laten fietsen. Alle routes zijn gemaakt door vrijwilligers van de Fietsersbond. Om te checken of fietsers de Doortraproutes als aantrekkelijk en veilig ervaren, hebben tientallen oudere fietsers de routes getest. Komt u toch een fout of probleem tegen? Mail dan naar [email protected].

Meer lezen over Doortrappen of alle interventies bekijken? Dat kan hier.

De routes op telefoon of GPS

Alle Doortraproutes zijn ook op uw telefoon te gebruiken, download hiervoor de Fietsersbond Routeplanner-­app in de App Store of Google Play. Een GPX­-bestand voor uw GPS-­apparaat vindt u op de routepagina.

Bekijk op deze kaart de doortraproute bij jou in de buurt, of scroll verder om alle routes te bekijken.

NIEUW: In Drenthe zijn vijf nieuwe doortraproutes: Emmen, Grolloo, Norg, Westerveld en De Wolden. En in Zeeland is er een doortraproute door Zuid-Beveland.