ouderen_fiets_header

Doortraproute Culemborg (26 km)

Deze route gaat langs het zuidelijke gebied van Culemborg. En via het mooie Beusichem terug naar Culemborg. Onderweg komt u afwisselende gebieden tegen. De terpwoning (bij kruising linksaf Kooiweg Oost) is een stop waard. De historische kogelvanger bij Werk aan het Spoel is zichtbaar vanaf het fietspad.

 

Bij zwemplas de Meent kunt u diverse activiteiten uitvoeren. Het terrein is gratis toegankelijk. Leuk weetje is dat het Recreatieterrein De Meent ontstond uit zandwinning ten behoeve van de N320. Fietst u deze route met uw kleinkinderen dan is de kinderboerderij met bankjes een leuke stop.

 

Houdt u meer van kunst en cultuur dan zijn het geboortehuis van Jan van Riebeeck en het Pietersgasthuis in Culemborg interessant. In het geboortehuis gelegen aan de Achterstraat 36, niet ver van het middeleeuwse stadhuis is nu een museum gevestigd. Ook treft u hier een ommuurde kruidentuin aan. De tuin is elke dag geopend en vrij toegankelijk. Het Pietersgasthuis is een markant huis met trapgevel. Dit is het “restant” wat nog over is van het middeleeuwse Sint- Pietersgasthuis als verpleeghuis. Op deze route dus voor iedereen wat wils om te zien of te beleven.

pdf ⋅ 595 KB

Doortraproute-Culemborg_v3

Download

Start: Parkeerterrein Jachthaven, De Helling 2, 4101 AE Culemborg

doortraproute-culemborg-routekaart
Doortraproutes

Doortraproutes

Terug naar de overzichtspagina Lees meer