Fietsschool header

De Fietsschool voor senioren

Langer fietsplezier voor senioren die van fietsen houden, en willen blijven fietsen.

Senioren

De fiets is een handig, snel, gezond en sportief vervoermiddel. Soms vinden senioren of mensen uit hun omgeving, dat fietsen onveilig is. Dat is jammer. Met de fiets kun je zo makkelijk even boodschappen doen, een bezoekje afleggen of een lekker tochtje maken in de natuur. Daarom geeft de Fietsschool van de Fietsersbond cursusdagen voor oudere fietsers. Gezond en veilig blijven fietsen, daar gaat het om.

Hoe ziet een dag er uit?

U komt op uw eigen fiets naar de cursuslocatie. Een fietsdeskundige bekijkt of de fietsen veilig zijn en goed zijn afgesteld. Hij geeft tips om de fiets nog veiliger en comfortabeler te maken, en informatie over aangepaste fietsen. Na de kennismaking gaan we verder met lokale verkeerssituaties. Tevens praten we over wat er in het verkeer in de afgelopen tijd is veranderd.

We gaan een route fietsen met een aantal moeilijke verkeerssituaties, en bespreken hoe we daar op een veilige manier mee om kunnen gaan. Voordat we vertrekken, doen we fietsgymnastiek. Daardoor worden de spieren en de gewrichten wat losgemaakt; dit fietst makkelijker. De ervaring leert dat deze cursusdag leerzaam, interessant en ook gezellig is.

Een reportage van RTV Baarn over onze fietsinformatiedag. Bron: www.youtube.com

Fietsveiligheidsdagen in de komende maanden

Oktober

Dinsdag 23 oktober 2018 – Fietsinformatiedag in Epe  (deze dag  gaat niet door, te weinig aanmeldingen)

November 

Dinsdag 1 november 2018 –  Training Tips voor Langer Fietsplezier in Montfoort (volgeboekt,                                                         aanmelden niet meer mogelijk)

Donderdag 8 november 2018 – Fietsinformatiedag in Apeldoorn