Fietsschool header

De Fietsschool voor senioren

Blijf toch lekker fietsen! De Fietsschool helpt je.

Senioren

Fietsschool, met plezier samen fietsen

De Fietsschool organiseert al 10 jaar ‘fietsfeestjes’ voor senioren, waar we op een prettige wijze een gezellige dag neerzetten en waar 60-plussers belangrijke informatie krijgen die hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten. Onze ervaring is dat deelnemers hierdoor prettiger, comfortabeler en veiliger kunnen blijven fietsen. Dat vinden in ieder geval de senioren die deze dagen bezochten: een aangename leerzame dag.

Met aandacht voor waar u de fiets specifiek voor gebruikt – toertochtjes, boodschappen, familiebezoek, fietsen met kleinkinderen – kijken we samen met u naar u en uw fiets(gebruik).

Hoe doen we dat? Uw gemeente heeft een programma voor u samengesteld uit de hieronder genoemde onderwerpen:

Check van fietser en fiets

We gaan in gesprek over uw gebruik van uw fiets en over uw fietsvaardigheid. Wij geven tips en adviezen over eventuele aanpassingen met betrekking tot uw vaardigheden of afstelling van de fiets.

Fietsvaardigheidsparcours

Hier verkennen we uw wendbaarheid op de fiets.

Comfort

Hier gaat het erom dat we bekijken of u nóg soepeler en minder lichamelijk belastend gebruik kunt maken van uw fiets of e-bike.

E-bike uitgelicht

Mocht u nog geen e-bike bezitten dan nemen we u mee in de mogelijke keuzes; de e-bikebezitter geven we tips en adviezen voor prettig en veilig blijven fietsen.

Fietskeuze

We gaan hierbij in op welke fiets(accessoires) het beste bij u past, afhankelijk van waarvoor u de fiets nu of in de toekomst wilt gebruiken. Dat kan een tourfiets, e-bike of driewielfiets zijn.

Fietsgym

Een aantal opwarmingsoefeningen die u kunt doen voor een fietstocht.

Groepsfietstocht

Aandachtspunten voor als u met meerdere mensen gaat fietsen, waardoor zo’n tocht behalve gezellig ook veilig kan blijven.

Verkeersquiz

Verkeersregels en -situaties zijn in de loop der jaren fors gewijzigd. Wij nemen u mee in het hedendaagse (fiets)verkeer.

Wegwijs op de fiets

Hoe komt u van A naar B (in uw regio) en hoe kunt u makkelijk een fijne route kiezen met behulp van routeplanner, smartphone, computer etc.

Er is altijd voldoende ruimte voor al uw vragen. Onze fietsdocenten helpen u graag.

Hoe ziet een fietsschooldag er uit?

Vrouw rijdt parcours

Een dag zou er als volgt uit kunnen zien:

U komt met uw eigen fiets naar het startpunt.

10.00 Begroeting met koffie/thee en koek
10.15 Verkeersquiz
10.45 Fietsgym
11.15 Groepsfietstocht
12.30 Lunch op dagbestemming
13.30 Groepsfietstocht tweede deel: terug naar accommodatie
13.45 Check van fietser en fiets
14.30 Parcours en Comfort plus Fietskeuze
15.15 Wegwijs op de fiets
15.30 Fietskeuze en  E-bike uitgelicht
16.00 uur afronding met koffie/thee

De ervaring van de laatste jaren leert dat steeds vaker deelnemers weer terugkomen voor een opfrisdag voor u en uw fiets of voor de gezelligheid, want gezelligheid en plezier vormen het uitgangspunt van onze trainingen die moeten bijdragen aan uw gezondheid en veiligheid op de fiets.

Agenda

 

 

Een reportage van RTV Baarn over onze fietsinformatiedag. Bron: www.youtube.com