Fietsschool header

De Fietsschool voor beginnende fietsers

Nieuwe Nederlanders, zowel asielzoekers als expats en andere migranten, zijn vaak niet met fietsen grootgebracht. Fietsen is goed voor de inburgering en vergroot de zelfstandigheid.

Fietsschool_nieuwe_nederlanders

Fietsen voor nieuwe Nederlanders

Er is behoefte aan fietslessen onder nieuwe Nederlanders, met name onder vrouwen. Fietsen vergroot hun actieradius en daarmee hun onafhankelijkheid en hun mogelijkheden. Het Landelijk Steunpunt Fiets, specialist op dit gebied, verzorgt dit deel van de opleiding tot fietsdocent van de Fietsschool. Ook asielzoekerscentra en scholen voor nieuwkomers kunnen een beroep doen op de Fietsschool. Daarnaast verzorgen we cursussen voor bijvoorbeeld medewerksters van thuiszorginstellingen, en aan buitenlandse medewerkers van grote bedrijven. Allemaal maatwerk.

Individuele lessen

Wilt u een individuele fietsles, dan kunt u bij ‘zoek een Fietsdocent‘ op onze site kijken waar in uw buurt een fietsdocent is. Niet alle fietsdocenten verzorgen echter individuele lessen. Wij adviseren u daarom ook te informeren bij hieronder genoemde instellingen naar mogelijkheden om gebruik te maken van bestaand aanbod voor fietslessen:

  • de gemeente
  • scholen/ROC’s (regionale opleidingscentra)
  • lokale welzijnsinstellingen
  • de lokale afdeling van de Fietsersbond (ook op deze site te vinden)

De fietsdocent zal met u bespreken wat u precies wilt en u een voorstel met prijsindicatie doen. Wanneer u daarmee akkoord gaat, maakt u met de fietsdocent een contract op voor uitvoering van de fietslessen. De financiële afhandeling gebeurt ook door de fietsdocent. De Fietsschool heeft hier in principe geen bemoeienis mee, tenzij daar door u of de fietsdocent om gevraagd wordt.

Groepslessen

Om diverse redenen kunt u als school, instelling of bedrijf besluiten een fietsdocent in te huren voor het geven van een (serie) fietslessen. Voor een welzijnsinstelling kan het zijn dat veel allochtone volwassenen vragen naar de mogelijkheid te leren fietsen. Een bedrijf kan fietslessen willen aanbieden aan haar expat-werknemers.

Voor groepslessen kunt u contact op te nemen met de Fietsschool ([email protected]). Het Fietsschoolteam zal op basis van uw vraag een inhoudelijk en financieel voorstel doen en, indien u daarmee akkoord gaat, een fietsdocent zoeken en er zorg voor dragen dat de les(sen) worden gegeven.

Lesmethode 'Ik wil fietsen'

Speciaal voor beginnende fietsers heeft de Fietsschool de lesmethode ‘Ik wil fietsen’ ontwikkeld. Deze is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Arabisch en nu ook in het Oekraïens en Russisch.

pdf ⋅ 2 MB

Ik Leer Fietsen – Nederlands/Engels/Arabisch

Download

pdf ⋅ 2 MB

Ik Leer Fietsen – Nederlands/Engels/Oekraïens

Download

pdf ⋅ 2 MB

Ik Leer Fietsen – Nederlands/Engels/Russisch

Download

Bron: youtu.be