header-handbiker

Fietsersbond voor iedereen

Met een aangepaste fiets wordt je vaak niet gezien. Letterlijk, omdat je dicht bij de grond zit, maar ook in beleid doordat de aangepaste fiets te vaak vergeten wordt. Denk aan: belachelijke paaltjes, bolle fietspaden en krappe fietsparkeerplekken. Dit kan anders. Samen zorgen we ervoor dat de fietser met de aangepaste fiets gezien wordt.

Met de campagne ‘De Fietsersbond voor Iedereen’ nemen we actie. We maken onszelf zichtbaar. We vertellen verhalen, laten problemen zien, en brengen mensen in beweging. Want in actie komen doe je niet alleen. Dat doe je samen.

Meer weten? Laat je gegevens achter en leer hoe jij kunt meedoen!

Over ons

De campagne ‘De Fietsersbond voor Iedereen’ bestaat uit een groep mensen met aangepaste fietsen. Samen met vrijwilligers van de lokale afdelingen van de Fietsersbond vragen we aandacht voor de uitdagingen die je hebt met een aangepaste fiets.

Hoe doen we dit?

De basis van deze campagne is het vertellen van activerende verhalen. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de problemen die je hebt op een aangepaste fiets. Tegelijkertijd is bijna iedereen te overtuigen van het belang zodra ze de problemen zien. We vertellen verhalen op zo’n manier dat we anderen in beweging brengen. Zodat uiteindelijk niet alleen mensen met een aangepaste fiets, maar ook mensen zonder aangepaste fiets opkomen voor de rechten van alle fietsers.

Op lokaal niveau werken we samen met de lokale afdelingen en gemeentes om concrete problemen op te lossen. En we werken samen met het landelijk bureau van de Fietsersbond om landelijke initiatieven te starten. We vertellen je er graag meer over. Meld je aan via het aanmeldformulier voor een kennismaking.

Workshop_fietsfestival
Driewielfiets header

Iedereen mobiel

Fietsen is voor mensen met een beperking extra belangrijk. Het verruimt hun wereld. Lees meer