download

Stappen zetten met de school

Scholen proberen ouders en leerlingen te stimuleren om lopend en fietsend naar school te komen. Dat is immers gezond, verkeersveilig en wel zo leuk. Ouders en leerlingen weten dit ook wel maar tussen denken en doen zitten vaak allerlei – in de ogen van ouders – goede redenen om toch de auto te pakken. Maar liefst 33% van de kinderen fietst nooit naar school. Hier valt winst te behalen, want hoe minder auto’s rond school, hoe veiliger en beweegvriendelijker de schoolomgeving wordt.


Zo werkt het haal- en brengbeleid
Jij kunt scholen helpen om het gedrag van ouders en leerlingen te veranderen. Hoe? Met het formuleren van een haal- en brengbeleid, een stappenplan voor het fietsvriendelijk en autoluw maken van de school en veel handige tips en voorbeeldteksten die scholen meteen kunnen gebruiken.

Buurtsafari kids

Op verzoek van een aantal JOGG-regisseurs hebben wij een ‘Buurtsafari Kids’ gemaakt! Hiermee kun je leerlingen op een leuke en speelse wijze betrekken bij de buurtsafari. Bestel nu de gratis A3 plaat ‘buurtsafari kids’, dan sturen we jou een pakketje van 30 stuks toe om een hele klas te betrekken bij de buurtsafari. Je kunt ‘m ook zelf downloaden en printen (dubbelzijdig A4).

pdf ⋅ 679 KB

Buurtsafari_Kids_A4

Download