header-duinen

SKS rennkompressor € 60,-

Deze klassieke baanpomp heb ik getest met maar liefst drie verschillende pompkoppen. En alle drie bevielen ze maar matig, zie toelichting bij de foto’s waarom. Het is jammer dat SKS niet meer de klassieke kop levert zoals die wel bij de Zefal baanpomp wordt geleverd.  Daarnaast is de drukmeter lastig af te lezen doordat de schaal tot 16 bar gaat. De pomp is natuurlijk wel onverwoestbaar en pompt prima.

+

  • Onverwoestbaar
  • Pompt licht
  • makkelijk opbergen door opvouwbare voet

  • Geen enkele van de drie pompkoppen werkt goed
  • Aflezen drukmeter wat lastig

De SKS EVO-kop. Geschikt voor zowel franse als autobandventielen. De hendel gaat heel erg zwaar. Daarnaast is die niet geschikt voor het  hollandse ventiel en franse ventielen die niet erg ver uit de velg steken.

  

De klassieke pompkop. Lijkt op die van de zefal Huski. Maar de kop zelf is alleen geschikt voor autobandventielen. Je kunt de kop niet ombouwen door rubber en nippeltje in de kop om te draaien. Met de los bijgeleverde verloopnippel is de kop wel geschikt te maken voor franse ventielen. Maar door het inschroeven slijt het rubber wel hard.

Een kop om snel op franse ventielen te drukken. Door het ontbreken van een klem blijft die niet altijd goed zitten en niet geschikt voor hollandse ventielen en autoband ventielen. 

De complete pomp.