BUKO Infrastructuur is Vriend van de Fietsersbond

Vriend van de Fietsersbond: BUKO Infrasupport

BUKO Infrasupport is dé expert in tijdelijke verkeersmaatregelen. Met hun vakkennis, jarenlange ervaring en met de meest moderne verkeersmaatregelen zorgen ze voor de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers. BUKO is overal in Nederland aan het werk: langs de weg, op bouwplaatsen, bij zonneparken en op evenementen.

BUKO Infrastructuur is Vriend van de Fietsersbond

Martin van Beurden is bij BUKO Infrasupport verantwoordelijk voor de afdeling BUKO Bereikbaar. “Met BUKO Bereikbaar combineren we onze jarenlange expertise van tijdelijke verkeersmaatregelen met de digitale wereld.” Met de inzet van social media, ‘slimme’ apparaten en gedragswetenschappen creëert BUKO een positieve hinderbeleving bij weggebruikers en omwonenden. Dat zorgt voor gedragsaanpassingen en meer begrip voor de maatregelen.

Bij projecten met tijdelijke verkeersmaatregelen heeft BUKO veel te maken met fietsers. Van Beurden: “Ik zocht een partner die de doelgroep fietsers vertegenwoordigt, zodat we ook hen optimaal faciliteren”. Al snel kwam hij bij de Fietsersbond uit. “De vrijwilligers van de Fietsersbond hebben ontzettend veel kennis van regionale fietsinfrastructuur. Deze kennis wordt door gemeentes en bedrijven erg op prijs gesteld en leidt regelmatig tot samenwerkingen. Zo ook met BUKO,” aldus Esther van Garderen, directeur Fietsersbond. Sinds 2023 is BUKO Infrasupport Vriend van de Fietsersbond.

BUKO Infrastructuur is Vriend van de Fietsersbond

Samenwerking in de praktijk

Van Beurden: “Voorafgaand aan een project als een fietsomleiding zullen we onze plannen aan een lokale afdeling van de Fietsersbond voorleggen. We vragen de vrijwilligers om feedback en laten de nieuwe routes proeffietsen. Ook laten we ze gebruik maken van een eye-trackingbril om te kijken of de geplaatste verkeersmaatregelen op de juiste plek staan. Zo komen we er niet pas achteraf achter dat we bepaalde dingen misschien niet goed hebben gedaan. De Fietsersbond is wat mij betreft dé vertegenwoordiger van fietsers in Nederland en het is de organisatie waar de meeste kennis is.”

Vrouw op fiets op de Zuidas

Steunen als bedrijfspartner, met Vrienden van de Fietsersbond

Draagt uw bedrijf fietsers een warm hart toe? Word Vriend van de Fietsersbond! Lees meer