header-groen

Vriend van de Fietsersbond: Dutch Cycling Embassy (DCE)

De stichting Dutch Cycling Embassy (DCE) vertegenwoordigt een publiek-privaat netwerk van meer dan 100 organisaties die het beste van de Nederlandse fietskennis en -expertise aanbieden. Dit wordt wereldwijd ingezet om de Nederlandse fietssuccessen en stedelijke/ruimtelijke oplossingen te vertalen naar lokale situaties.

Logo van de Dutch Cycling Embassy

Hiervoor biedt de DCE verschillende diensten aan om de Nederlandse fietscultuur te ervaren, waaronder studiebezoeken aan Nederland. Daarnaast worden er ook op maat gemaakte ThinkBike Workshops gefaciliteerd, waarbij Nederlandse experts uit het publiek-privaat netwerk naar het buitenland gaan om te werken aan specifieke uitdagingen en problemen die steden ervaren, waarbij Nederlandse kennis en kunde met de lokale context wordt samengevoegd.

De DCE is hét aanspreekpunt voor buitenlandse partijen die het plaatselijke fietsgebruik naar het volgende niveau willen tillen met behulp van Nederlandse expertise. De DCE beantwoordt vragen en verzoeken en ontvangt delegaties vanuit de hele wereld. Of het nu gaat om onderzoek, planning, beleidsvorming, productontwikkeling, productie, constructie of bouw, de DCE helpt de best mogelijke partners te vinden. Het doel is door het verbeteren van lokale fietsomstandigheden – duurzamere, veiligere, socialere, welvarendere, gezondere en gelukkigere plekken om te leven te creëren.

Vrouw op fiets op de Zuidas

Steunen als bedrijfspartner, met Vrienden van de Fietsersbond

Draagt uw bedrijf fietsers een warm hart toe? Word Vriend van de Fietsersbond! Lees meer