header-duinen

Vriend van de Fietsersbond: DTV Consultants

In de al bijna 40 jaar dat DTV Consultants bestaat, zet zij zich in voor fietsvriendelijkheid en fietsveiligheid. Niet gek dus dat het verkeerskundig advies- en opleidingsbureau uit Breda zich aansluit als Vriend van de Fietsersbond. De partijen willen hiermee een win-win situatie creëren.

Voor medewerkers en vrijwilligers van de Fietsersbond betekent de samenwerking makkelijker en met korting deelnemen aan verkeerskundige cursussen van DTV Consultants. Andersom beschikt de Fietsersbond over relevante informatie, een Routeplanner en een groot netwerk om DTV Consultants mee te bedienen voor bijvoorbeeld onderzoek.

DTV Consultants is Vriend van de Fietsersbond

Kennis en ervaring uitwisselen

Fietsen hoort bij het dagelijks leven in Nederland. Op de fiets naar werk of school, fietsend naar de supermarkt en ook recreatief fietsen we wat af. Gemeenten en provincies staan voor de opgave al deze fietsers in goede banen te leiden. De fietsexperts van DTV Consultants helpen overheden verantwoorde keuzes te maken om fietsen zo prettig en veilig mogelijk te maken.

Dat doen zij door het delen van hun kennis, doen van onderzoek, uitbrengen van advies, het maken van ontwerpen en het schrijven van mobiliteitsplannen. Voorbeelden van projecten waar DTV Consultants aan werkt zijn:

  • Tracé- en haalbaarheidsstudies voor snelfietsroutes
  • Onderzoek naar verkeersveiligheid voor fietsers
  • Advies geven over en ontwerp van fietsinfrastructuur en fietsnetwerken
  • Opstellen van fietsbeleid en fietsnota’s voor gemeenten
  • Maar ook het ontwikkelen van gedragscampagnes om fietsveiligheid onder senioren te vergroten of om mensen te stimuleren vaker de fiets te pakken!

Hans Godefrooij, teamleider Verkeersarchitectuur van DTV Consultants vertelt: “Voor het werk dat wij doen is onderzoek heel belangrijk. Door de samenwerking kunnen we gebruik maken van de data uit de Routeplanner van de Fietsersbond. Hierin zit informatie over alle fietsinfrastructuur in heel Nederland, inclusief kenmerken. Aan de hand van deze informatie kunnen wij gemeenten en andere wegbeheerders bijvoorbeeld perfect adviseren over de plekken in het fietsnetwerk die als eerste verbetering behoeven.”

Esther van Garderen, directeur van de Fietsersbond: “We zijn verheugd met deze prachtige samenwerking waar we veel kennis en ervaring kunnen uitwisselen. Onze vrijwilligers lopen tegen vele praktijkvoorbeelden aan. Die voorbeelden kunnen interessante casussen opleveren voor de opleidingen van DTV Consultants. Andersom kunnen de medewerkers en vrijwilligers van de Fietsersbond nog verder professionaliseren door het rijke aanbod aan cursussen. Zo organiseerden we gezamenlijk in 2021 als eens een cursus ontwerpprincipes fietsinfrastructuur en dat smaakte naar meer!”

Over DTV Consultants
Het team bestaat uit 50 enthousiaste medewerkers, die zich bezighouden met uiteenlopende disciplines: verkeersonderzoek, verkeersveiligheid, gedrag, fiets, verkeerslichten en smart mobility. Daarnaast verzorgen ze een groot aantal cursussen en opleidingen voor professionals. Bekijk meer informatie over de projecten en het cursusaanbod op www.dtvconsultants.nl

 

Vrouw op fiets op de Zuidas

Steunen als bedrijfspartner, met Vrienden van de Fietsersbond

Draagt uw bedrijf fietsers een warm hart toe? Word Vriend van de Fietsersbond! Lees meer