Easypath – Heilooërbos

Vriend van de Fietsersbond: Easypath Nederland B.V.

Easypath Nederland B.V. is producent en leverancier van demontabele, gekoppelde, prefab fietspadelementen van hoogwaardig beton. Zo maakt Easypath fietsen op een slappe bodem mogelijk, zijn de prefab betonnen elementen de oplossing bij boomworteldruk en zijn de modulaire onderdelen gemakkelijk te wijzigen naar een nieuwe verkeerssituatie. Ofwel: een duurzaam modulair fietspad met een hoog comfort.

‘Het Easypath® fietspad is ontwikkeld vanaf 2006 en is een uiterst duurzaam product. We hebben voor vele gemeenten, waterschappen, recreatieschappen en provincies al mooie en comfortabele fietspaden mogen aanleggen,’ aldus Job van Roekel, directeur Easypath en Jim Brouwer, algemeen directeur Easypath Nederland B.V. ‘Maar Easypath staat niet stil; wij blijven continu onze producten en innovaties verder ontwikkelen.’

Easypath – Heilooërbos

Hobbelige wegen

Easypath Nederland B.V. staat voor comfortabele en zeer duurzame fietspaden. Een voorbeeld van een project is de Rijksstraatweg in Haarlem, een weg die door vele fietsers als gevaarlijk ervaren werd. Het fietspad was in slechte staat door boomwortels die het asfalt van de fietspaden naar boven drukten. Gemeente Haarlem en de Fietsersbond kwamen uit op de prefab betonnen elementen van Easypath. Na een test werd definitief gekozen voor de solide oplossing.

Door de hoge kwaliteit van prefab beton zijn de fietspad elementen bestand tegen boomwortels. Dit komt omdat de boomwortel onder de elementen de ruimte krijgt. Doordat de bodem onder de elementen niet volledig en maximaal verdicht hoeft te worden, is er onder de elementen voldoende ruimte en zuurstof voor de bomen aanwezig waardoor de boomwortels niet naar boven groeien om op zoek te gaan naar voeding en vocht.

Easypath in Haarlem

Kabels & leidingen blijven bereikbaar

Doordat de Easypath® elementen onderling gekoppeld worden met een kunststof wigverbinding, zijn de elementen zeer snel en eenvoudig te demonteren voor de werkzaamheden in de ondergrond. Omdat de drukverdeling van de gekoppelde Easypath® elementen groot is, zijn de platen ook uitermate geschikt voor aanleg op slappe ondergronden, zoals veengebieden. Omdat dit vaak de gebieden zijn met de mooiste natuur, biedt Easypath® hier ook kansen en perspectief.

Job van Roekel, directeur Easypath Nederland B.V.: ‘We zijn zeer verheugd om de samenwerking met de Fietsersbond aan te gaan en ons Vriend van de Fietsersbond te mogen noemen. We hopen veel te leren van hun ervaringen en deze nieuwe kennis in te zetten in de verbetering van de fietspaden in ons mooie fietsland.’

Vrouw op fiets op de Zuidas

Steunen als bedrijfspartner, met Vrienden van de Fietsersbond

Draagt uw bedrijf fietsers een warm hart toe? Word Vriend van de Fietsersbond! Lees meer