header-groen

Vriend van de Fietsersbond: POSSEHL Spezialbau

De Fietsersbond en POSSEHL Spezialbau delen een gemeenschappelijk doel: zorgen voor de veiligheid van fietsers. Zonder dat je het in de gaten hebt, ben je POSSEHL Spezialbau vermoedelijk al heel vaak tegengekomen. Met de innovatieve toplaag Thermoflex hebben ze namelijk al meer dan een miljoen vierkante meter fietssuggestiestroken, fietsoversteken en rotondes voorzien van een veilige ondergrond.

De Fietsersbond en Possehl zetten zich samen in voor veilig fietsen
Logo van POSSEHL Spezialbau, vriend van de Fietsersbond

We laten fietsers niet vallen!

Fietsstraten en 30 kilometerzones komen de verkeersveiligheid ten goede als ze goed zijn aangelegd. Het belang voor goede inrichting van de infrastructuur wordt benadrukt door de Fietsersbond. De producten van POSSEHL Spezialbau maken het mogelijk om door bijvoorbeeld kleurgebruik te zorgen voor een visueel overzichtelijke situatie. Zo is een 30 kilometerzone niet alleen een ‘bordje’ langs de weg, maar een straat die het gevoel geeft dat je niet te hard mag rijden.

“Door kleur maar ook bijvoorbeeld door glitteraccenten zorg je voor aandacht voor de positie van de kwetsbare weggebruiker. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat de ondergrond stroef blijft,” aldus Patrick Roijers, Commercieel Manager bij POSSEHL Spezialbau. Thermoflex kent een levensduur van meer dan 20 jaar en is goed zichtbaar in het donker en bij regen. Daarnaast is de toplaag blijvend stroef en kleurvast. Een groot voordeel voor fietsers!

Over POSSEHL Spezialbau

POSSEHL Spezialbau is internationaal expert in toplagen voor onder meer verkeer, recreatie, industrie en luchthavens. Je komt ze dus regelmatig tegen! Als je op een fietssuggestiestrook fietst, met het vliegtuig landt op Schiphol na een vakantie, over een van de pleinen loopt die ze hebben voorzien van een gekleurde laag, of over een asfaltweg rijdt die ze hebben behandeld met MicroAsfalt: grote kans dat POSSEHL Spezialbau heeft gezorgd voor een veilige ondergrond. Het team in Oosterhout is onderdeel van de Duitse POSSEHL Groep. Dit is een stichting met als enige doel werkgelegenheid te bieden aan haar medewerkers en de non-profit doeleinden in Lübeck.

Vrouw op fiets op de Zuidas

Steunen als bedrijfspartner, met Vrienden van de Fietsersbond

Draagt uw bedrijf fietsers een warm hart toe? Word Vriend van de Fietsersbond! Lees meer