header-duinpad

Fietsersbond vrijwilligers zetten zich in voor meer en beter fietsen.

Vrijwilliger worden (2)

Houd jij ook van fietsen en wil je je inzetten voor de fiets en fietsers? Word dan vrijwilliger bij de Fietsersbond. Of je nu veel of weinig tijd hebt, er is altijd iets te doen dat bij je past.  Heb je een ander idee hoe je kunt helpen? Laat het ons dan weten.

Vrijwilligersbeleid

We werken met vrijwilligers samen omdat zij de ambassadeurs zijn van de vereniging. Zij zien als geen ander wat er leeft in de samenleving. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij een handvat bieden wat het voor vrijwilligers makkelijker maakt om aan de slag te gaan. Je leest hieronder ons vrijwilligersbeleid waar onder andere de volgende aspecten van vrijwilligerswerk voor de Fietsersbond worden besproken:

  • Typen vrijwilligers
  • Waardering voor je vrijwilligerswerk
  • Waarom werken wij met vrijwilligers?
  • Wat verstaan wij onder vrijwilligerswerk?
  • Voorzieningen en veiligheid

Je leest precies wat wij verwachten van een vrijwilliger. Maar belangrijker nog: wat je van ons mag verwachten en wat de Fietsersbond jou kan bieden.

Lees het vrijwilligersbeleid

Zij gingen jou voor als vrijwilliger bij de Fietsersbond:

Ik zag dat er in Amersfoort veel mensen bezig waren met fietsen. Die mensen kenden elkaar niet, maar ik wel. Ik wilde ze bij elkaar brengen! Zo is het Fietscafé in Amersfoort ontstaan.

"We gingen met pensioen in 2011. De Fietsschool van de Fietsersbond vroeg fietsdocenten en omdat we les-ervaring hadden, hebben we ons daarvoor aangemeld en een opleiding gevolgd. Je moet harder gaan dan je eigenlijk durft. Dat is het cruciale moment bij het leren fietsen."

Wil jij je ook inzetten als vrijwilliger voor de Fietsersbond? Vul het formulier in en we nemen contact met je op over de mogelijkheden!