Test zitfietsen

Getest: Van Raam Easy Rider, Hase Lepus, Nijland Singly-E, Huka Cortes. Van Raam Easy Sport en Tomcat Silver Bullet

driewielfiets_algemeen

Testkees heeft samen met een aantal fietsdocenten 6 zitfietsen getest. Zitfietsen zijn driewielfietsen waar je op een stoel zit. Hieronder staan de bevindingen van de zes fietsen.

De voor- en nadelen van zitfietsen in zijn algemeenheid staan hier. Daar staan ook tips waar je op moet letten als je een zitfiets gaat kopen.

Van Raam Easy Rider

€ 7100

Prijs van de standaarduitvoering met 8 versnellingsnaaf.

Best getest

vanraam_easyrider_schuin_web

Fietsersbond oordeel:

De Easy Rider valt vooral op door het zeer goede zitcomfort, het zeer goede stabiele rijgedrag en de prettige en krachtige ondersteuning met veel extra mogelijkheden zoals achteruitrijhulp, wegrijhulp en de mogelijkheid om een gashendel te monteren.

Hase Lepus

€ 9282

Prijs is met 9% btw. zoals getest met Shimano stepsmotor en Di2 versnellingsnaaf

Best getest

hase_lepus-web

Fietsersbond oordeel:

De Hase Lepus valt vooral op door het comfort dankzij de onafhankelijk verende achterwielen en de brede wielbasis. Daarnaast stuurt en rijdt die zeer goed.  Het is wel een fiets waarbij je zelf nog redelijk fit voor moet zijn door de relatief lage beenkrachtversterking van de motor en de hoog geplaatste trapas.

Nijland Singly-E

€ 6236

De fiets wordt ook verkocht als Lintech Singly-E

Beste koop

Nijland_singly-e_2023

Fietsersbond oordeel:

De Singly-E valt vooral op door zijn lage instap, makkelijk te verstellen stuur, korte lengte, scherpe draaicirkel en mooi ingepakte ketting. Het is echt een fiets om ook binnen te gebruiken. Daarnaast is die scherp geprijsd.

Huka Cortes

€ 5882

Standaard uitvoering met Bafang middenmotor.

huka_cortes_web

Fietsersbond oordeel:

Prima rijdende zitfiets met goede ondersteuning van de Bafang middenmotor. Qua rijgedrag en zitcomfort net wat minder dan de Van Raam Easu Rider maar wel veel goedkoper.

Tomcat Silver Bullet deelbaar elektrisch

€ 7250

tomcat_silver_bullet_web

Fietsersbond oordeel:

Het unieke aan de Silver Bullet is dat de fiets deelbaar is. Je kan makkelijk het stoeltje verwijderen en vervolgens  het frame in tweeën delen. Daarmee kan de fiets makkelijk in de auto mee. De fiets rijdt verder prima al ging het sturen soms wel wat zwaar.

Van Raam Easy Sport

€ 7099

vanRaam_easysport_web

Fietsersbond oordeel:

De Easy Sport is de sportieve zitfiets van Van Raam. Maar vergeleken met de Easy Rider scoort die op alle punten minder. Het zitje zit slechter, de ondersteuning via het voorwiel is net wat minder en de fiets stuurt af en toe zwaar.