fietsenmaker_header

Cursussen, verhuur en boekjes

GPS cursus

Het is heel handig om voordat je een GPS-apparaat koopt er eerst één te huren. Of  volg een GPS-cursus om te leren wat er allemaal mee kan. De cursussen worden bijna altijd te voet gedaan, maar dat maakt niet uit. het gaat er om het apparaat te leren kennen en die kennis kan je later al fietsend toepassen. 

Cursussen

Op de site van Nederland Fietsland staat een goede online GPS-cursus met filmpjes. online GPS cursus

Veel outdoorwinkels die GPS-toestellen verkopen, bieden cursussen aan waarbij je de toestellen die ze verkopen alvast kunt uitproberen, bijvoorbeeld  Bever.

Jaap van Raffe en Tineke de Boer van allesovergps.nl geven cursussen in het wild, verkopen het boek Alles over GPS en hebben daarnaast een zeer informatieve site. Hun cursussen kosten 27,50 euro en duren drie uur. 

Foeke Jan Reitsma en Joost Verbeek van gps-wijzer.nl geven ook verschillende soorten GPS-workshops en hebben een boek geschreven.

Waypoint geeft veel verschillende cursussen. Niet alleen cursussen die je leren het apparaat te gebruiken, maar ook cursussen om thuis achter de computer met het programma Waypoint routes aan de passen.

GPS-expert geeft cursussen aan individuen en groepen op zowel basisniveau als geavanceerd, bijvoorbeeld een cursus voor tourplanners die routes maken voor grotere groepen. 

Verhuur

Huren kun je een GPS-apparaat op onder meer de volgende adressen:

Waypoint verhuur

Zwerfkei

Veel (buitensport)winkels die ze verkopen, verhuren ze ook.

Boeken

Alles over GPSAlles over GPS – 13,95 euro

Alles over GPS is een handig basisboek met veel informatie. Inclusief een Doe-het-zelf-cursus.


GPS wijzerGPS wijzer – 18,50 euro 

In GPS wijzer staat iets meer informatie over bijvoorbeeld werken met Basecamp als in Alles over GPS. Met antwoorden op vragen als Wat zijn POI’s? Hoe stel je de GPS in voor routeren? Wat is de Tripcomputer?


Garmin GPS gids Garmin GPS gids – 48,90 euro

Kloek naslagboek voor thuis dat je stap voor stap leert om het beste uit je GPS te halen. Met onder andere info over het verschil tussen de diverse profielen. Behandelt zoals al uit de titel blijkt alleen toestellen van Garmin. 

 

 

 

 

 

GPS-Expert.nl vergelijkt in een filmpje de inhoud van GPS wijzer en Garmin GPS gids: