Routeplanner Fietsersbond

Nieuwe routes in Routeplanner

Je kunt met onze populaire Routeplanner-app nu nog makkelijker navigeren. Ook zijn er in samenwerking met Vrienden op de Fiets zestig inspirerende, nieuwe routes toegevoegd. En als je lid bent van Vrienden op de Fiets kun je op vriendenopdefiets.nl een leuk logeeradres in de buurt vinden.

Nieuw: Vrienden op de Fiets

Routeplanner Fietsersbond
Beeld-auteur: Corné Sparidaens

Nieuw in de Routeplanner-app: zestig inspirerende routes mogelijk gemaakt door het Fiets en Wandelfonds van Vrienden op de Fiets. De routes variëren in lengte van twintig tot zestig kilometer en er zit een gedetailleerde beschrijving bij met hoogtepunten en horeca onderweg. Met foto’s. Met de zoekfunctie in de app kun je makkelijk een fietsroute vinden op basis van jouw voorkeuren. Je kunt filteren op afstand, provincie en plaats.

Via de link naar Vrienden op de Fiets (vriendenopdefiets.nl) kun je een logeeradres in de buurt vinden. Voor 8 euro per jaar ben je al Vriend op de Fiets en kun je voor een Vriendenprijs van 25 euro per nacht overnachten bij mensen die fietsers een warm hart toedragen. Dat levert altijd leuke ontmoetingen op en is handig als je wat verder van huis wilt fietsen of een tocht in meerdere delen wil splitsen.

Op zoek naar de ideale weg?

Steun de Fietsersbond!

Ja, ik word lid

Nieuw: Nachtroute

In de nieuwe versie van de app vind je ook een nieuw routetype: ‘Nachtroute’. Voor wie een goed verlichte, veilige route wil fietsen in het donker. Met deze route mijd je slecht verlichte en onoverzichtelijke wegen, tunnels en wegen door het bos.

Handig: strooiroutes

Met de Fietsrouteplanner kun je fietsroutes plannen die zoveel mogelijk over paden en wegen gaan waar gestrooid is. Bij veel gemeenten staan de strooiroutes op de website, maar die informatie is niet altijd gemakkelijk toegankelijk. De vrijwilligers van de Fietsrouteplanner verzamelen de strooigegevens en voeren die door. Dat scheelt jou een hoop gepuzzel!

Route op maat

De grote kracht van de Fietsersbond Routeplanner is dat je een route kunt plannen op maat. Waar Google Maps rechttoe rechtaan fietsroutes plant langs autowegen, laat de Fietsersbond Routeplanner je kiezen: autoluw, alleen verharde paden, via knooppunten, met of zonder veerpontjes, natuurroute of recreatief. Ook kun je aangeven dat je hindernissen voor brede fietsen (duofiets of driewielfiets) wilt vermijden.

Naast de desktopversie van de Routeplanner is er ook een app voor op je mobiele telefoon. De app biedt kant-en-klare routes, gesproken navigatie en kent natuurlijk alle fietsknooppunten. De kaartweergave is nu nog overzichtelijker. Dankzij de inzet en lokale kennis van honderden vrijwilligers ben je altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen op jouw route.

De Fietsersbond Routeplanner app is gratis te downloaden in de Apple App Store en via Google Play.

frp_nieuwlogo

Download nu de Routeplanner-app

De Fietsersbond Routeplanner is er voor Android en iOS-telefoons ook als app. Lees meer

Routeplanner Fietsersbond
Beeld-auteur: Corné Sparidaens