Samen voor de fiets

Aveco de Bondt en Vialis zijn Vriend van de Fietsersbond

Vialis en Aveco de Bondt zijn Vriend van de Fietsersbond

Aveco de Bondt en Vialis geloven dat fietsen overal goed voor is: voor de bereikbaarheid van steden, voor het milieu, voor je plezier en voor een gezond leven. Zij zijn gezamenlijk Vriend van de Fietsersbond geworden om de toekomst van de fietsmobiliteit in Nederland verder vorm te geven.

Vialis en Aveco de Bondt delen een toewijding aan duurzame mobiliteit en het verbeteren van onze stedelijke omgevingen voor de huidige én de toekomstige generaties. Als Vrienden van de Fietsersbond willen ze benadrukken hoezeer ze inzetten op de fiets als een essentieel vervoersmiddel en bron van plezier en beweging. “We willen het makkelijker en veiliger maken om te fietsen, of het nu voor plezier is of voor je boodschappen of dagelijkse woon-werkverkeer,” vertelt Jan Willemsen, algemeen directeur Vialis.

Duurzame mobiliteit is een voorwaarde voor levenskwaliteit

De waardevolle kennis uit beide bedrijven maakt het mogelijk om unieke ideeën uit te werken en om te zetten naar realiteit. “Fietsoplossingen zijn een onmisbaar onderdeel van een robuuste, toekomstgerichte en prettige leefomgeving,” aldus Bas Harmen, directeur Infrastructuur & Mobiliteit bij Aveco de Bondt.

“Duurzame mobiliteit is een voorwaarde voor levenskwaliteit en hiervoor is een breed scala aan oplossingen vereist” vertelt Jan Willemsen. Daarom werken ze aan oplossingen gericht op het creëren van veilige, duurzame en verbonden manieren om je van A naar B te verplaatsen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Vialis Schwung app. Hiermee bieden ze fietsers prioriteit bij verkeerslichten en staan ze minder lang voor een verkeerslicht te wachten. Daarnaast brengt Vialis in diverse provincies de kwaliteit van fietspaden in kaart met speciale fietscomfortmetingen.

Esther van Garderen, directeur Fietsersbond: “We kijken uit naar een samenwerking op belangrijke beleidsmatige thema’s en innovatie, zoals slimme ruimtelijke ordening (denk aan het verder uitwerken van ons 15-minutenstad-concept) en hoe fietsers sneller groen krijgen tijdens hun rit.”

Vialis en Aveco de Bondt zijn Vriend van de Fietsersbond

Samen houden we Nederland in beweging

Als Vrienden van de Fietsersbond streven Vialis & Aveco de Bondt naar een fietsvriendelijker Nederland. Ze geloven dat de fiets een belangrijk middel is tot een gezondere, milieuvriendelijkere en efficiëntere manier van bewegen in Nederland.

Over Vialis
Vialis zorgt voor veilige en beschikbare infrastructuur. Samen met ruim 750 collega’s werkt Vialis al bijna honderd jaar aan doorstroming over weg, water en het spoor voor een leefbaar Nederland.

Over Aveco de Bondt
Aveco de Bondt is een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau. Het doel? Een positieve impact creëren op ieders leefomgeving. De ecologische en maatschappelijke opgaven worden steeds complexer en uitdagender. Actuele vraagstukken, zoals klimaatadaptatie, verdichting en verkeersveiligheid zijn een steeds groter onderdeel van onze omgeving en ruimtelijke projecten.

Categorieën