D66 en GroenLinks hebben meeste aandacht voor de fiets

Infographic

D66 en GroenLinks hebben in hun verkiezingsprogramma de meeste aandacht voor fietsers. Dat blijkt uit een programmavergelijking van de Fietsersbond. De twee partijen hebben aandacht voor de belangrijkste voordelen van de fiets voor een betere bereikbaarheid, leefbaarheid en gezondheid en zijn duidelijk over de benodigde maatregelen.

Ook de ChristenUnie, de Partij van de Arbeid en de Partij voor de Dieren scoren bovengemiddeld in de programmavergelijking van de Fietsersbond. Hun programma’s noemen verschillende voordelen van de fiets en maatregelen om de positie te versterken.

 

Meer aandacht

Uit de inmiddels traditionele programmavergelijking blijkt dat de Nederlandse politieke partijen steeds meer aandacht geven aan de fiets. Directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond is hier tevreden over. “De fiets wordt in bijna alle programma’s genoemd, van links tot rechts. Dat is een zeer goede ontwikkeling. Nu komt het erop aan dat de partijen deze aandacht vasthouden en ook in beleid om gaan zetten. Het tekort aan stallingsplekken bij stations moet snel worden opgelost, er moeten meer snelfietsroutes worden aangelegd en in de stad is er meer ruimte nodig voor fietsers en voetgangers.”

Lees de volledige programmavergelijking op ons weblog.

Categorieën

Fietsersbond logo

Fietsersbond Persvoorlichting

Op piketbasis is er altijd een perswoordvoerder beschikbaar via 030 – 291 81 11.