Praktisch, grappig of bloedmooi

22 Fietscadeaus voor Sint & Kerst

decembercadeaus

Ons lijstje decembercadeaus is mooier, langer en vooral zonniger dan ooit. Er zit voor elke beurs wat bij. Kies uit fietsbiertjes (test!), een fietsslab, fietspuzzel of kwakende fietsbel.

1. Fietsbier - 1,75 euro

FietsBierproeverij

Exclusief getest door de Fietsersbond. Uit eigen ervaring weten we dat je voor sommige fietsbiertjes wel heel erg dorstig moet zijn voordat hij je smaakt. (Denk aan minstens twee keer de Mont Ventoux op en neer.) Verder verschilden de meningen erg. Alleen de nummer 1 is onbetwist: De Kwaremont Blond! Onder meer te koop bij Gall & Gall voor 1,75 euro.

2. Fietsthee - 7,95

velothe

Thee is lange tijd een ondergeschoven kindje geweest onder fietsers. Echte fietsers dronken bier of koffie, Maar dat gaat veranderen als het aan de producenten van Velothé ligt. Ze hebben een aantal verleidelijke smaken in hun assortiment waarvan zelfs de meest verstokte koffieleut voor de bijl gaat. Wat dacht je van de ‘krachtige en kruidige Gunpowder thee voor de echte puncheurs*, die je hernieuwde energie geeft voor de beslissende demarrage in de finale van de koers’?
*) Puncheur, of puncher in het Engels, is een term uit het wielerjargon die een wegrenner beschrijft die snel en krachtig korte hellingen kan opsprinten.

3. Tegeltje - 27,50

storytiles

Opluchting! Dat tegeltje ‘Waar het klokje thuis tikt’ kan de deur uit om plaats te maken voor dit fraaie exemplaar met een uitnodiging te gaan fietsen. 

4. Fietssokken - vanaf 4 euro

fietssokken

Fietssokken, tja, daar kun je meerdere kanten mee op. Zijn dat sokken voor op de fiets of sokken met een fietsprint erop? Allebei dus. Wij hebben het over de laatste categorie. Er zijn geen sokken waarmee je niet kunt fietsen, durven wij te stellen, maar met deze sokken wordt fietsen extra leuk en als je op de bank zit met fietssokken aan, fiets je toch een beetje.
Bij de Hema heb je voor 4 euro al een paar herensokken met fietsprint.

5. Fietswijn - vanaf 6 euro

fietswijn

Toe maar. Nog iets uit het drankassortiment. Bij Nelewijn hebben ze heerlijke, duurzame wijnen met exclusief etiket met een fiets erop. Drie varianten. Op het etiket staat eigenaar Derrick Neleman met een mand vol druiven op de fiets. En een maan erbij omdat de druiven ’s nachts worden geplukt.

6. Fietsarmband - 7,50 euro

armbandje

Dit is wel een heel charmante fietsarmband. In elke denkbeeldige kleur te bestellen. Voor slechts 7,50 euro.

7. Zadeldekjes - vanaf 2,80 euro

zadelhoesjesa

Maak iemand blij met een pluizig eendenzadeldekje of eentje met een rimpelige hondenkont. Deze zijn maar 2,80 euro. Maar je eigen fietsenmaker heeft vast ook mooie. Scheelt portokosten.

8. Rennende hamster in je fietswiel - 12 euro

Bron: youtu.be

Kijk Speedy eens lekker rennen. Daar ga je zelf toch ook sneller van fietsen. 

9. Micro Fietspuzzel - 8,95 euro

Puzzelafbeelding amsterdam

Sowieso een 10 voor de verpakking. En een 10 voor de afbeelding. Deze Micropuzzel zit in een buisje. Leuk om te doen in een fietspauze bijvoorbeeld. En stukken handiger mee te nemen dan een puzzel van 1000 stukjes, zoals deze puzzel van de Tour de Yorkshire.

10. Knappe tas - 135 euro

timtas

11. Ventieldopjes - 9.50 euro

bierventieldopjes

Banden oppompen niet leuk? Dat was vroeger. Met deze ventieldopjes wel hoor. (En nog even inpeperen: echt doen hoor, dat banden oppompen! Fietst veel lekkerder.)

12. Fietsservies 20-30 euro

fietsservies en vaas

Heinen Delfts Blauw maakt weergaloze eigentijdse vazen naar een ontwerp van de Franse ontwerper Sylvain Tegroeg, maar ook voor een mok of bord draaien ze hun hand niet om. De blauwe fiets heet de serie. Als je liever niet online bestelt kun je ze bijvoorbeeld ook vinden in de museumshop van het Stedelijk Museum in Amsterdam. 20 euro voor 2 fietsmokken, 25 euro voor de kleinste vaas en 30 euro voor de grootste. 

13. Plafondfietslamp - 45 euro

fietslamp2

Gouden oplossing voor iemand die zijn schuur al vol heeft staan met fietsen, maar toch nog graag een nieuwe wil. 

14. Eend in de duisternis - 8,95

decembercadeaus

Natuurlijk wil je vooral voor eigen en andermans veiligheid gezien worden op de fiets. Maar laten we de wereld ook een leukere plek maken voor iedereen. We hebben het al zwaar genoeg toch 😉 Kwaak kwaak!

15. Fietsvaasje +/- 12 euro

fietsvaashor

Terug van weggeweest op veler verzoek: het fietsvaasje. Ook zo’n blijmaker in het fietsverkeer. Als je naast een leuk persoon voor rood licht staat te wachten, kun je nog bloemetjes uitdelen ook.

16. De boom in! 16,95

kerstbal-racefiets-geel

Engeltjes, vogeltjes, eikeltjes, kabouters, andere friemeltjes. Er hangt van alles in een kerstboom, maar een fiets mag niet ontbreken als lonkend perspectief voor weer een mooi  fietsjaar 2022.

17. Unieke fiets vanaf 3 euro

decembercadeaus

Fietsstickers zijn de finishing touch van je fiets. En je hoeft nooit meer te aarzelen in het fietsenrek of het jouw fiets is of toch die van je overbuurjongen. Verkrijgbaar in alle maten en soorten en prijsklassen. 

18. Kwijlen bij fietsen - 10 euro

decembercadeaus

We kwijlen allemaal wel eens als we een mooie fiets zien. Met deze slab mag het. Nu ja, wel zorgen dat er minimaal één fietsje in beeld blijft natuurlijk. Anders even wassen. 10 euro

Nog meer fietsinspiratie?

Mooi cadeau voor jezelf: lid worden van de Fietsersbond!

Voor meer fiets in je leven: word lid

19. Hook'd - 15 euro

Bron: www.youtube.com

Als je geen liefhebber bent van fietstassen is de Hook’d een simpele, maar doeltreffende oplossing om je boodschappen achterop mee te nemen. (Zonder fietstassen kun je je fiets bovendien een stuk makkelijker tussen andere fietsen in het rek zetten.)

20. Fietsposter - 32 euro

decembercadeaus

Als je interieur wel een industriële boost kan gebruiken is dit jouw poster. Te koop op Etsy: 35,80 Amerikaanse dollars.  

21. Fietshandschoenen/fietswanten - 55,95 euro

decembercadeaus

In handschoenen kun je nog van alles, je fiets van het slot halen bijvoorbeeld, maar ze zijn minder warm dan wanten. In wanten houden je vingers elkaars warmte vast.  Alleen moet je ze steeds uittrekken als je iets wilt doen waarbij je vingers nodig hebt. Deze handschoenen beloven het beste van twee werelden. Je kunt bij je remmen en je vingers zitten toch lekker twee aan twee. Ze heten dan ook BBB 2X2 handschoenen 😉 

22. Fietsmondkapje - 8,50

decembercadeaus

Hard nodig nog even. En als je hem ooit niet meer nodig hebt, kan hij naar het coronamuseum. Of je maakt er een jasje voor de hamster van of zo. 

alpenbel

De 10 Beste Fietscadeaus

Dat december niet per se de beste fietsmaand is, compenseren we met de leukste… Nog meer inspiratie nodig?

Categorieën

52200975667_53bff07c54_k

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets ben ik vrij en onafhankelijk en dat gevoel wil ik delen. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: geweldig dat ik daar aan mee kan werken.