Vernieuwde Fietsplanner zomer 2020 in de lucht

€78.818,75 om Google te verslaan!

Stuurkabouter: 'Bedankt lieve fietsers!

Dat wordt lekker fietsen volgend jaar met de totaal vernieuwde app van de Routeplanner! Dankzij jullie €78.818,75. Jullie zijn geweldig.

Google staat te schudden op zijn grondvesten. Jullie hebben ons meer gegeven dan we durfden vragen om Google maps met onze Fietsapp te verslaan. Fantastisch. Dat betekent onder meer dat we gaan zorgen dat:

  • er veel meer LF-routes en andere voorgeplande routes in de app staan
  • de kaart meedraait
  • je maar één wachtwoord hoeft te hebben voor de site én de Fietsplanner van de Fietsersbond.

Hoe gaat het nu verder? 

Wij gaan met verschillende partijen om de tafel om te kijken wat er allemaal moet gebeuren om de app te optimaliseren met in ons achterhoofd jullie suggesties.

We vroegen jullie mee te denken en kregen veel complimenten voor de Routeplanner. (‘Prima app, hulde voor het vele werk wat erin zit en de drang om hem te blijven verbeteren!’) en suggesties voor verbetering. Zomaar wat voorbeelden:

  • Als extra POI (pont of interest) de carpoolplaatsen als startpunt van de routes
  • Mogelijkheid om zoveel mogelijk onverharde paadjes te volgen en de Nederlandse MTB-routes in de app
  • Mogelijkheid om foutjes te kunnen melden. Als gebruiker help ik graag mee aan verbeteringen, maar na een fietstocht komt dat er gewoon niet meer van
  • Mogelijkheid om af te wijken van je route zonder dat de gesproken aanwijzingen op hol slaan
  • Makkelijker iets kleins in de route kunnen wijzigen zonder dat je dan helemaal van voren af aan moet beginnen

Wil je met ons mee blijven denken? 

Graag! Meld je aan als tester op routeplanner@fietsersbond.nl met als onderwerp ‘Testpanel’. Het kan overigens nog wel even duren voordat we je feedback nodig hebben.

Wanneer kun je die stralende totaal vernieuwde app verwachten?

Rond juli/augustus 2020 komen wij met een geheel vernieuwde app. Zeker weten dat je die gebeurtenis niet mist? Meld je aan voor de Routeflits met daarin de leukste fietsroutes en handige tips van fietsers voor fietsers.

Nogmaals heel hartelijk bedankt voor je bijdrage, mede namens onze vrijwilligers. We gaan er iets moois mee doen!

Categorieën

Suzanne Brink

Suzanne Brink

Redacteur Crossmedia

Op de fiets voel ik mij ultiem vrij en onafhankelijk. Zelfs als ik een onbekende route fiets en verdwaal doordat ik om me heen kijk naar mensen en gebouwenIk wil mensen raken met mijn verhalen, zodat ze nog blijer worden van hun fiets en de Fietsersbond. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: ik vind het geweldig dat ik daar aan mee kan werken.