Elektrische familiefietsen

MicrosoftTeams-image (5)

Zowel Batavus als Gazelle verkoopt een erg handige elektrische familiefiets waar je kinderen én veel spullen op kunt vervoeren.

De Quip Extra Cargo E-go (2449 euro)

batavus_quip_cargo 7 1

Stabiel: Dankzij de brede dubbele standaard blijft de Batavus Quip Extra Cargo E-go stabiel staan als je de kinderen in hun zitje zet.
Lange bagagedrager: De bagagedrager is zo lang dat naast het kinderzitje ook fietstassen passen.
Accu op framebuis: Dat de accu op de framebuis zit is om twee redenen handig. Je hebt ten eerste minder gewicht te tillen als je de fiets op de dubbele standaard zet. En ten tweede is de achterdrager en daardoor het kinderzitje ook net wat lager, zodat je je kind minder hoog op hoeft te tillen.
Accu makkelijk mee te nemen: Deze is licht, heeft een handvat en is makkelijk te verwijderen en terug te zetten.

Robuust display: Het Purion-display is eenvoudig en kan wel wat stootjes en gepeuter van kinderhandjes hebben.

Motor zou krachtiger mogen zijn: De Active Line van Bosch is op zich een prima motor, maar met een koppel van 40 Nm wel aan de zwakke kant. Zeker bij een zwaar beladen fiets.

Gazelle Bloom C7 HMS (2499 euro)

MicrosoftTeams-image gazelle fiets

De Gazelle Bloom C7 HMS lijkt erg op de Batavus Quip. Ook deze Gazelle heeft een brede standaard, accu op het frame, zeven-versnellingsnaaf en hydraulische schijfremmen. De drager is alleen iets minder lang. Maar heeft wel een handig kliksysteem van MIK waardoor je er makkelijk tassen en mandjes op kunt klikken. De motor is van Shimano. Maar ook deze fiets heeft een motor met een laag koppel van 40 Nm. Voor 2799 euro kun je ook nog voor de Gazelle Bloom C380 HMS kiezen. Die heeft de Enviolo traploze versnellingsnaaf en een iets krachtigere motor van 60 Nm.

Ebikezsparkone

Veelgestelde vragen E-bike

Waarom moet je een testrit maken? En antwoorden op andere vragen over de e-bike. Lees meer

Welke moet je kopen?

De verschillen zijn erg klein. Het verschil is de drager. Bij de Gazelle is de instap een fractie lager. De Gazelle heeft nog jasbeschermers als extraatje. Gazelle heeft ook een robuust display bij het linkerhandvat. De voordrager bij Batavus is wat groter. Dus al met al gewoon uitproberen en kijken welke het prettigst voor je fietst en welke ondersteuning het prettigst aanvoelt. In de praktijk speelt denk ik de beschikbaarheid en levertijd de grootste rol.

Benieuwd naar de beste E-bikes van 2022?

Vraag de special aan en lees alles over de top 10 E-bikes, trends, onderdelen en tips. Deze special wil je niet missen!

Ja, ik vraag 'm aan!

Categorieën

Kees Bakker, ook wel bekend als TestKees

Kees Bakker

Consumentenvoorlichter (TestKees)

TestKees test bij de Fietsersbond bijna alle fietsgerelateerde producten die er te vinden zijn.