Fietscaravans voor vrijheid in Hongkong

Kunstenaar Kacey Wong fietst door Hongkong met zijn zelfgemaakte caravan.

De fietscaravan van politiek kunstenaar Kacey Wong staat voor zijn strijd voor vrijheid.

De fietscaravan van kunstenaar Kacey Wong is niet zomaar een lollig huisje op wielen. Als politiek geëngageerd kunstenaar verzet Kacey Wong zich tegen de verregaande Chinese bemoeienis met zijn geboorteland Hongkong. De fietscaravans staan voor hem voor vrijheid en moeten mensen die ze zien rijden herinneren aan de dromen die ze ooit hadden, ook al lijken die dromen nu onbereikbaar. Een woning krijgen in Hongkong is een groot probleem. Woningen zijn duur en schaars en zonder woning ben je niet vrij.

Typisch Hongkongse eierwafel

De foodtruckfiets van Kacey Wong

Wong maakte verschillende mobiele huizen en een kleine foodtruck. ‘Ik hou van het multiculturele Hongkong van vroeger, maar dat dreigt te verdwijnen. Wat volgens mij typisch Hongkongs is, is de eierwafel (bubblewafel).’ Wong trok door de straten met de foodtruck en liet een kok eierwafels bakken. In 2021 werd de grond Wong te heet onder de voeten en vluchtte hij naar Taiwan omdat hij 100% artistieke vrijheid wil, maar hij gaat door met het vechten voor vrijheid in Hongkong en wil ook in Taiwan mensen de ogen openen voor China: ‘Ik zie het Chinese communisme als een vorm van terrorisme die ik wil bestrijden. Ik ben in de eerste plaats terrorismebestrijder en vermom me als kunstenaar.’

Droom jij van een betere wereld?

Wij strijden voor meer groen & fiets

Ik steun jullie
Wong wekt de dromen van mensen tot leven met zijn fietscaravan Bron: www.youtube.com
fietscaravan met luifel

13 Fietscaravans voor vrije vogels

De fietscaravan: altijd een dak boven je hoofd en benzine heb je niet nodig. Lees meer

Categorieën

52200975667_53bff07c54_k

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets ben ik vrij en onafhankelijk en dat gevoel wil ik delen. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: geweldig dat ik daar aan mee kan werken.