Fietsersblog

Fietsen naar de Klimaatmars

Klimaatmars logo

Op zondag 10 maart is het zover. Dan vindt in Amsterdam de Klimaatmars plaats. Duizenden mensen lopen dan van de Dam naar het Museumplein om de regering te laten zien dat zij meer actie willen om klimaatverandering aan te pakken.

De Fietsersbond was in december een van de organisaties die het Klimaatakkoord ondertekenden. Sindsdien wordt echter steeds duidelijker dat de afspraken uit dit akkoord niet zonder slag of stoot zullen worden nagekomen. Er zijn twijfels over de betaalbaarheid en de lastenverdeling, kranten en opiniemakers voeren campagne tegen maatregelen in het algemeen, politici die eerder instemden maken terugtrekkende bewegingen en er gebeurt te weinig om de partijen dichter bij elkaar te brengen. Ondertussen wordt de noodzaak om iets te doen steeds duidelijker. Daarom steunt de Fietsersbond de Klimaatmars.

Naar de Dam

De organisatie van de Klimaatmars roept deelnemers op voor een klimaatvriendelijk vervoermiddel te kiezen, waarbij de fiets natuurlijk een prima optie is. In diverse plaatsen worden al groepjes gevormd die fietsend naar de Dam gaan, bijvoorbeeld in Utrecht en in Nijmegen.

Je fietsroute plannen kan natuurlijk via de Fietsersbond Routeplanner. Vul hieronder je vertrekpunt in en ontvang de beste fietsroute naar de Klimaatmars.

Parkeren

Je fiets parkeren kan in Amsterdam een hele toer zijn, en zeker als je een wat duurdere fiets hebt, dan wil je misschien een veilig plekje voor je tweewieler hebben. De bewaakte fietsenstalling naast poppodium Paradiso is centraal gelegen tussen het begin- en het eindpunt van de mars. Ook de fietsenstallingen bij het Muntplein en de Vijzelstraat zijn gunstig gelegen. Kijk voor alle adresgegevens op de site van de Gemeente Amsterdam.

Categorieën

Martijn van Es

Martijn van Es

Campagneleider en communicatieadviseur

Martijn van Es werkt sinds 2010 bij de Fietsersbond, eerst als medewerker communicatie, en van 2014 tot 2017 als Hoofd Communicatie en Vereniging. Hij besloot in 2017 dat hij creatief werk leuker vindt dan het management.