Fietsstad 2020: dit is de top 5

Wie mag zich binnenkort Fietsstad 2020 noemen?

2019-06-07_DDK_Fietsersbond_3418_HR -klein

Welke gemeente verdient de prestigieuze titel Fietsstad 2020? Die vraag wordt op vrijdag 28 februari a.s. beantwoord op het congres ‘Fietsstad van de Toekomst’ in de Utrechtse Jaarbeurs. Enschede, Scherpenzeel, Schiermonnikoog, Veenendaal en Winterswijk staan in de top 5.

Volgens Fietsersbond-directeur Saskia Kluit kunnen de vijf lijstaanvoerders stuk voor stuk trots zijn. “Deze vijf gemeenten worden hogelijk gewaardeerd door de fietser en scoren ook nog eens objectief goed met hun fietsvoorzieningen. Vrijwel alle gemeenten doen mee, dus dat is echt een prestatie.” Naast de titel Fietsstad 2020 worden er tijdens het congres ook prijzen uitgereikt voor de beste grote, middelgrote en kleine gemeente en de snelste stijger ten opzichte van 2018.

Grootste fietsonderzoek

De ranglijst is samengesteld op basis van het grootste fietsonderzoek van Nederland: ruim 45.000 fietsers gaven hun mening over de kwaliteit van het fietsen in hun omgeving. Dit beeld is aangevuld met een aantal objectieve factoren, bijvoorbeeld over de hoeveelheid vrijliggende fietspaden naast 50-wegen, stedelijke dichtheid en hoeveel fietsers moeten omrijden om op hun bestemming te komen. Meer over de enquête staat op onze site.

De verkiezing van Fietsstad 2020 en het afsluitende congres worden mede mogelijk gemaakt door Gazelle. Aanmelding voor het congres is nog mogelijk tot en met 26 februari 2020 via dit formulier.

Uitreiking bijwonen?

Op vrijdag 28 februari om 16:00 uur kun je getuige zijn van de uitreiking van de titel Fietsstad 2020. De uitreiking vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht op de E-bike Xperience bij de Gazelle stand. Koop hier met €5,- korting jouw ticket voor de Bike MOTION Benelux, Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience. Zien we je daar?

Categorieën