Fietsstad 2020

Fietsstad: 40 hekkensluiters

2019-06-07_DDK_Fietsersbond_3268_HR -klein

Op 31 oktober sluit de enquête voor Fietsstad 2020. We zijn ontzettend trots om te zien hoe betrokken Nederland is bij het fietsen. Maar er zijn nog 40 gemeenten die de enquêtes goed kunnen gebruiken.

Al 315 gemeenten hebben de ondergrens van 50 Fietsstad enquêtes behaald maar 40 gemeenten blijven achter. De meeste gemeenten zijn er bijna maar de vier echte hekkensluiters zijn Laarbeek, Rozendaal, Someren en Steenbergen. Zij staan slechts op 18 enquêtes.

Achterblijvers: deze 40 gemeenten hebben nog enquêtes nodig!

Belang voor gemeenten

Gemeenten hebben belang bij het behalen van 50 enquêtes. Waarom? Pas bij 50 enquêtes kunnen we een betrouwbaar onderzoek binnen de gemeente neerzetten. De data die uit dit onderzoek komt, zowel de subjectieve als objectieve data, wordt gedeeld met de gemeente en onze vrijwilligers in die gemeente. Deze data kan gebruikt worden om de fietsinfrastructuur te verbeteren en het fietsen nog veiliger en comfortabeler te maken.

Een mooie kans voor elke gemeente om de data te implementeren in hun fietsbeleid en in 2022 meer kans te maken op de titel Fietsstad 2022.

Stand van alle gemeenten

Categorieën

Carmen2

Carmen Meijer

Project- en campagnemanager

Als ik met de zon in mijn gezicht op de fiets zit en verschillende soorten fietsers mij laten glimlachen, ben ik er trots op dat ik mij mag inzetten voor de mens en maatschappij: dat is voor mij het ultieme fietsgeluk. Dit geluk wil ik graag overdragen aan een jongere doelgroep. Met als doel dat fietsen als meer dan ‘normaal’ wordt ervaren. Ik sta aan het startpunt van nieuwe campagnes en ben betrokken tot we samen het eindpunt hebben behaald!