Valentijnsdag: First Dates op de fiets in Utrecht

Het is een razend populair tv-programma: ‘First Dates’. Singles in allerlei kleuren en maten stappen een restaurant binnen voor een date die de redactie voor ze heeft uitgezocht. Studenten van de Hogeschool voor Journalistiek hebben een beter idee: First Dates op de fiets!

Fietsersbond Routeplanner

Hamvraag: willen jullie nog een keer afspreken?

First dates op de fiets

Tien studenten van de School voor de Journalistiek in Utrecht zijn voor de Fietsersbond aan de slag gegaan. Met verrassend leuke resultaten. De eerste groep (Bleona, Julia, Max, Geerte en Kim) dook in de Routeplanner. Kunnen jongeren wat met zo’n app? Of is een route fietsen echt iets voor ouderen? In een onderzoek vonden ze onder meer dat fietsen gevoelens van verliefdheid op kan roepen. Ook organiseerden ze een picknick op de fiets. Uitkomst: jongeren worden blij van fietsen en vinden het leuk om dat in groepjes te doen. Ze vinden het vooral leuk als onderweg iets van horeca en cultuur te doen is. Opvallend: de jongeren vonden het handig om de route toch ook op papier te hebben.

Klikt het tussen Kim en Bleona op hun romantische fietstocht door Utrecht? De studenten krijgen ook punten voor het zelfgezongen liedje! Bron: www.youtube.com
Fietsersbond Cadeaulidmaatschap

Cadeaulidmaatschap

Doe een 1-jarig Fietsersbond lidmaatschap cadeau! Valentijnstip!

Fietsgeluk

Tips voor onrustige mensen om in een flow te raken

Een andere groep studenten (Noa, Roos, Joes en Anna) stortte zich op Fietsgeluk. Conclusie: veel mensen staan er niet bij stil hoe ze zich op de fiets voelen, maar als je ze ernaar vraagt blijken ze best vaak gelukkig te worden van fietsen. Al het onderzoek leidde tot een heuse Talkshow met wederom romantiek op de fiets, een interview met de koningin van de fietsflow Gjilke Keuning en goeie tips voor wie zijn fiets wil pimpen.

Met je date in de bakfiets! Bron: www.youtube.com

Hoe zit het met jou en romantiek op de fiets?

Heb jijzelf ook een mooie ervaring met liefde op de fiets? Daar horen wij natuurlijk graag meer over. Laat je reactie hieronder achter of mail naar [email protected]

Flow op de fiets

Flow op de fiets? Hoe doe je dat?

Fietsen is een samenspel tussen lichaam en geest. Hoe benut je dat gegeven optimaal? Flow! Lees meer

Categorieën

52200975667_53bff07c54_k

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets ben ik vrij en onafhankelijk en dat gevoel wil ik delen. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: geweldig dat ik daar aan mee kan werken.