Strooien met complimenten

Geslaagde opening fietsseizoen

13 april 2024 – Alliantie Samen Fietsen in Beusichem – Foto’s Marloes (37)

Blitse sokken! Lekker weertje hè! Mooie fietstassen! Bedankt voor het bellen! Zaterdag 13 april 2024 strooide het complimententeam van de Alliantie Samen Fietsen met kudos en complimenten aan alle fietsers die voorbijkwamen.

Zodra de zon in het voorjaar begint te schijnen, laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Er zijn ergernissen op het fietspad, zeker zodra we er allemaal tegelijk op uit trekken. Wijzen naar de ander is niet de oplossing, vinden de organisaties uit de Alliantie Samen Fietsen (ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, KNWU, wielersportbond NTFU, VeiligheidNL en Veilig Verkeer Nederland). Gezamenlijk openden ze op 13 april het fietsseizoen op een positieve manier: alle fietsers die van en op de veerpont bij Beusichem kwamen werden, overladen met complimenten en een applaus.

De complimenten toverden een glimlach op het gezicht van de verschillende soorten fietsers (toerfietsers, wielrenners, e-bikers, handbikers), maar ook automobilisten en motorrijders. “Wat goed dat jullie dit doen! We hebben gelukkig alleen maar leuke situaties meegemaakt onderweg,” aldus een vakantiefietser. Het complimententeam genoot zelf ook, geholpen door een stralende zon, overheerlijke appeltaart én enthousiaste fietsers. De bingokaart met kant-en-klare complimenten nam gretig aftrek.

Vanuit de Gemeente Buren waren wethouders Martine de Bas en Pieter Neven aanwezig en ook zij spraken met vele fietsers. Samen hebben we een mooi statement kunnen maken. Op naar een prachtig fietsseizoen!

pdf ⋅ 12 MB

Download de Fietsbingokaart

Fietsbingokaart Alliantie Samen Fietsen

Download

Bingokaart vol met fietscomplimenten of tips die fietsers naar elkaar kunnen roepen. Op de bingokaart staan onder andere: Mooie fiets, Wat ga je snel en pas op het paaltje!

Bingo op het fietspad

Download de bingokaart en deel onderweg zoveel mogelijk complimenten uit! Lees meer

Categorieën