Getest: Hybrid Blue commuterpak

Verrassend comfortabel op de fiets

Hybrid Blue commuterpak Fietsersbond

Het Hybrid Blue commuterpak is duurzaam, waterafstotend, ademend, wasbaar, kreukt niet en is voorzien van reflectoren op het gehele pak en functionele zakken. Maar het is vooral een ‘normaal ogend’ pak die je voor alles kan gebruiken, waaronder het reizen naar je werk en dus ook op de fiets. Fietsersbond-medewerker (en fervent fietser) Carlos testte het uit.

Uitleg over het pak

Hybrid Blue is het eerste tailored pak speciaal voor de woon-werkfietser. Het pak is ontworpen door The Makers, een derde generatie pakkenfabrikant van Nederlandse bodem. Het Hybrid Blue pak is speciaal ontwikkeld voor iemand die dagelijks van A naar B reist en daarbij alle weersomstandigheden en stadselementen trotseert. Dat is ook de reden dat zij bij ons aanklopten voor een test. Het Hybrid Blue pak is gemaakt van een super stretch 100% polyester, waarvan 37% afkomstig is van maïsbladeren.

Het pak ziet er uit als een mooi doorsnee pak, maar kan dus veel meer. Ook dankzij de meegeleverde windstopper die je in het pak kan ritsen. Daarom ben ik gaan testen om zelf te voelen of het pak een meerwaarde is voor mijn reis naar kantoor in Utrecht.

De test

Ik reis 2 tot 3 keer in de week van mijn woonplaats Veenendaal naar ons kantoor in Utrecht. Vanwege de goede treinverbinding tussen Veenendaal en Utrecht ga ik normaal met de trein. 10 minuten op de fiets naar het station, 25 minuten in de trein en dan nog een kwartiertje lopen. Deze reis heb ik meerdere keren gedaan met het pak aan, waaronder ook vele malen in de regen/motregen. Ook ben ik een keer de hele reis op de fiets gegaan als test. Gelukkig zonder regen. Fietsen zonder echte fietsbroek (met zeem) vind ik altijd iets minder, maar voor een rit van ongeveer 40 kilometer was het prima te doen. Ik heb bij het gebruik van het Hybrid Blue pak vooral gelet op het comfort van het pak in het dagelijkse leven en op de fiets.

Schermafbeelding 2023-11-29 182045

Pluspunten

 • De broek is echt comfortabel, ook op de fiets. Je hebt alle bewegingsvrijheid en je hebt het gevoel alsof je een trainingsbroek aanhebt.
 • Zeer diepe broekzakken zodat je telefoon, sleutels, etc. niet uit je zakken kunnen vallen op de fiets. Misschien voor mijn kortere benen zelfs wel iets te diep.
 • Windstoppersysteem is erg fijn in gebruik, als je de windstopper erin ritst heb je het gevoel alsof je een echte jas aan hebt. Je wordt vanzelf handiger in het ritsen.
 • Waterafstotende materiaal werkt erg goed bij motregen, vergelijkbaar met een echt waterafstotend fietsjack zoals een Castelli Gabba. Het water loopt van de stof af.
 • Capuchon in de windstopper! En is mooi weggewerkt.
 • Reflectoren voor de veiligheid, alleen niet vergeten de mouwen/pijpen om te slaan.

Minpunten

 • Allereerst, los van de test, er is nog geen damesversie van het pak! Maar daar zijn ze bij Hybrid Blue gelukkig wel mee bezig.
 • Heel veel zakken in het pak… misschien iets te veel, ik wist soms niet meer welke zak ik precies had gebruikt om iets op te bergen.
 • Voor mij is de broek iets te lang.
 • Het pak is niet volledig waterdicht, als je dan toch verrast wordt onderweg door een flink plensbui dan ben je bij aankomst ook wel echt nat. En je kleding eronder ook
 • Ik ben zelf niet zo’n fan van de fluorescerend oranje windstopper (hoe veilig het ook is in het verkeer), maar gelukkig zijn er ook neutralere kleuren zoals grijs en transparant.

Korte YouTube video met de test van het pak

Ook heb ik nog een korte video geschoten met daarin de uitleg van bepaalde functies van het Hybrid Blue commuterpak.

Prijzen en varianten

Het volledige pak is te koop voor € 399. Dit is inclusief het jasje, de broek en de winstopper. Het jasje is los te koop voor € 249, de broek voor € 99 en de windstopper voor € 69. Het pak is alleen te koop in de kleur ‘Hybrid Blue’, een donkerblauwe kleur. De windstopper is te koop in verschillende kleuren waaronder fluo oranje, transparant en donkergroen. Dit allemaal op de website van Hybrid Blue.

69 nederlands

Speciaal voor de leden van de Fietsersbond biedt Hybrid Blue een bijzonder ledenvoordeel aan. Bij aankoop van een Hybrid Blue pak van €399 krijg je nu een waterdichte fietstas én een powerbank cadeau t.w.v. €159.

Deze aanbieding is geldig in de Hybrid Blue Webshop en loopt zolang er een Fietsersbond lidmaatschap actief is.

 

 

Meer testen?

De Fietsersbond maakt het leven voor jou als fietser makkelijker met mooie routes, de routeplanner en onafhankelijke testen en tips.

Word lid en mis nooit meer een test!

Categorieën

Carlos Schreuder

Carlos Schreuder

Medewerker communicatie

Fietsgeluk is voor mij de vrijheid die fietsen biedt en het ontdekken van nieuwe wegen en regio’s samen met vrienden tijdens het wielrennen. Ook geeft het meedoen aan wedstrijden mij veel fietsgeluk, door goede resultaten te behalen en ook het sociale aspect hiervan. Ik wil dat de Fietsersbond bekender wordt en meer waardering krijgt voor wat ze doen.