Gevaarlijke wildroosters in omgeving Apeldoorn

‘Hier gaan ongelukken gebeuren’

Diagonale spijlen van een wildrooster

Fietsersbond Apeldoorn is verbolgen over de nieuwe wildroosters die de gemeente Apeldoorn heeft geplaatst. De diagonale spijlen moeten de geluidsoverlast van automobilisten verminderen, maar vergroten de kans op ongelukken voor fietsers.

Bert Middeldorp van Fietsersbond Apeldoorn zegt dat de gemeente aangeeft dat het veilig is voor het verkeer, maar betwijfelt of er aandacht is besteed aan de gevolgen voor fietsers. “Je hoeft maar iets uit te wijken en je komt met je wiel tussen de spijlen. Het is levensgevaarlijk, hier komen ongelukken van. Blijkbaar moet dat eerst gebeuren, voordat de gemeente er iets aan gaat doen.”

Kom in actie

De Fietsersbond zet zich in voor meer en beter fietsen. Veel vrijwilligers helpen mee om dit te bereiken. Dankzij hun inzet en lokale kennis, worden er bijvoorbeeld veel verbeteringen voor de fietser gerealiseerd.

Ja, ik word vrijwilliger

Media-aandacht

Na de bezwaren van Fietsersbond Apeldoorn tegen het wildrooster in Hoenderloo, plaatste de gemeente op de volgende locatie in Ugchelen wel een strook met het gebruikelijke spijlenpatroon. Maar dat is niet voldoende, want het is te smal om er makkelijk overheen te kunnen fietsen. De Fietsersbond blijft bij de gemeente aandringen op een andere oplossing, bijvoorbeeld een fietspad om de roosters heen.

De opmerkelijke situatie heeft al veel media-aandacht getrokken. Zo maakte Omroep Gelderland er een korte reportage over:

provincie-gelderland

De Fietsersbond in Gelderland

Provinciale vertegenwoordiging en afdelingen in Gelderland Lees meer

Categorieën