‘Dit pak is beter dan wat we van de post krijgen’

Test: de beste regenbroek en regenjas

Zweet het?

TestKees zocht met zeventien fietsers naar de beste regenbroek en regenjas.

postbodes in rekenkleding
Regenkledingtesters Christa Ringelberg en Arie Velthuizen Beeld-auteur: Maarten Hartman

Regenkledingtester Bob de Vries over de winnende regenjas, de Gore Bikewear Element Gore Tex van 239,95 euro: ‘Het jack is hartstikke waterdicht, zit heel lekker en is licht. Met het klittenband kun je de mouwen goed afsluiten. Normaliter zou ik niet snel meer dan 100 euro voor een jack uitgeven, maar wellicht voor deze wel nu ik weet dat hij zo goed bevalt.’
Maar er zijn ook prima jassen voor een lagere prijs. Lees de hele test met de commentaren van TestKees en onze regenkledingtesters uit het hele land hier.

Categorieën

Suzanne Brink

Suzanne Brink

Redacteur Crossmedia

Ik schrijf voor papier en web, doe eindredactie en beeldredactie, maak tekeningen voor de site en geef opdrachten aan freelance schrijvers, fotografen en illustratoren. Daarnaast ben ik romanschrijver. Zie suzannebrink.nl

Reacties

 1. De AGU Shinta broek komt goed uit de test. Mijn ervaring is heel anders. Inmiddels met de 2e broek bezig en ook die was weer in een mum van tijd lek in het kruis. Dat fiets absoluut niet lekker. Goedkoop blijkt duurkoop te zijn. De broek is alleen te gebruiken met lange regenjas.
  Geef mij maar de Vaude Yara broek. Die is heel erg goed waterdicht. de pijpen kun je strakker maken wat erg handig is als je op een fiets zonder kettingkast rijdt.
  Bijkomend voordeel is dat je deze broek in verschillende lengte maten kunt kopen. Heel erg handig als je niet zo groot bent want dan zijn de standaard regenbroeken te lang.

 2. Hoi,

  Dit even als reactie op arijnsent en haar ervaring met de broek. Het is jammer dat je niet tevreden bent over de broek, heb je al contact gehad met het verkooppunt. Wij van Love For Rain zouden je namelijk adviseren dit te melden. Het lijkt mij namelijk eerder een productiefout. AGU zal je klacht gewoon in behandeling nemen en dit netjes met je oplossen. Wij verkopen ook diverse AGU regenjassen en AGU regenbroeken. en hebben niets dan positieve ervaringen met het merk AGU

  m.a.w je hebt recht op een deugdelijk product!
  Groet Team Love for rain

 3. Beste mede-fietsers.
  Met merk SIOEN is ook een zeeeeer goed merk.
  http://sioen-ppc.com/nl/producten
  Ik heb hier een broek van al 20 jaar, de laatste 11 jaar elke dag onderin de fietstas woon-werkverkeer. Pas de laatste drie jaar beginnen de naden in het kruis te lekken bij langdurige regen. Het materiaal is soepel, iets elastisch. SIOEN heeft ook jassen, signaal geel en signaal oranje, reflectiestrepen etc. SIOEN dealers zijn dun gezaaid, het loont om er een te vinden, meestal zijn het winkels die bedrijfskleding verkopen.
  Fijn zo een regenkleding test. Ga zo door en vraag ook eens SIOEN om materiaal.

 4. 2x een slechte ervaring met dezelfde regenbroek lijkt mij geen productiefoutje. Beide broeken waren zeer snel lek in het kruis. Voor mij geen AGU Shinta broeken meer.
  Ik ben nu al lange tijd een tevreden gebruiker van de Vaude Yara.

 5. Mijn regenjas en -broek zijn van Bergans. Type Super Lett. Vier jaar geleden gekocht in Noorwegen toen alle andere spullen niet bestand bleken tegen de hevige regen bij tegenwind en bergaf. In de plaatselijke ANWB-achtige winkel adviseerde de verkoopster deze, ze gebruikte het zelf al jaren, ook in de kajak. Bergans gebruikt geen Gore maar een ander (Japans) membraan, Dermizax dat beter werkt (20000 waterdruk), stil is en geen onderhoud vraagt. Bergans is een van de weinige buitenkledingfabrikanten dat dit mag gebruiken. Volgens mij gebruikt AGU een ander membraan van die fabrikant dat 5000 waterdruk weerstaat. Nogal ene verschil dus! Ik had die AGU ook en was er best tevreden mee voor hier in de buurt, maar met name de winddruk zorgde in de bergen voor lekken in de mouwen en bovenbenen. Ik had ook Tenson met de MPC erin bij me en dat sloeg ook door. Dus dat was uiteindelijk een minitest van deze drie merken. Wel vier jaar geleden zoals gezegd, maar als ik de fabrikantsbeschrijvingen lees is er weinig in veranderd.
  Nog steeds en ook in NL te koop, wel wat duurder maar nog steeds de prijs waard. Mijn vrouw heeft het nu ook en durft sindsdien na een flinke test weer mee naar Engeland en Schotland! Had Vaude maar dat lekte meteen. Ook een vervangende set (goede fietsenwinkel, dacht aan een productiefout) hield geen echte bui tegen.
  Jan

Discussieer mee op ons forum!

Deelnemers

 • system
 • arijnsent
 • dtgmaze
 • 765hans
 • finland