‘Dit pak is beter dan wat we van de post krijgen’

Test: de beste regenbroek en regenjas

Zweet het?

TestKees zocht met zeventien fietsers naar de beste regenbroek en regenjas.

postbodes in rekenkleding
Regenkledingtesters Christa Ringelberg en Arie Velthuizen Beeld:

Regenkledingtester Bob de Vries over de winnende regenjas, de Gore Bikewear Element Gore Tex van 239,95 euro: ‘Het jack is hartstikke waterdicht, zit heel lekker en is licht. Met het klittenband kun je de mouwen goed afsluiten. Normaliter zou ik niet snel meer dan 100 euro voor een jack uitgeven, maar wellicht voor deze wel nu ik weet dat hij zo goed bevalt.’
Maar er zijn ook prima jassen voor een lagere prijs. Lees de hele test met de commentaren van TestKees en onze regenkledingtesters uit het hele land hier.

Suzanne Brink

Suzanne Brink

Redacteur Crossmedia

Reacties

  1. De AGU Shinta broek komt goed uit de test. Mijn ervaring is heel anders. Inmiddels met de 2e broek bezig en ook die was weer in een mum van tijd lek in het kruis. Dat fiets absoluut niet lekker. Goedkoop blijkt duurkoop te zijn. De broek is alleen te gebruiken met lange regenjas.
    Geef mij maar de Vaude Yara broek. Die is heel erg goed waterdicht. de pijpen kun je strakker maken wat erg handig is als je op een fiets zonder kettingkast rijdt.
    Bijkomend voordeel is dat je deze broek in verschillende lengte maten kunt kopen. Heel erg handig als je niet zo groot bent want dan zijn de standaard regenbroeken te lang.

Reageer ook op ons forum

Deelnemers

Samen fietsen we beter!

Word lid