Lease a Bike wordt Vriend van de Fietsersbond

Heel werkend Nederland op de fiets

Esther van Garderen (directeur Fietsersbond) en Anouk Hiensch (General Manager Lease a Bike) zitten op een bakfiets van Lease a Bike.

Lease a Bike en de Fietsersbond bundelen hun krachten om het aantal forenzen op de fiets te vergroten. Samen streven ze naar aantrekkelijkere fietsregelingen voor werknemers, zoals een uitgebreide fietslease-regeling en een verhoogde kilometervergoeding voor fietsers.

Lease a Bike en de Fietsersbond zijn van mening dat de huidige fiscale regelingen nog niet voldoende stimulans bieden voor de fietsende werknemer. Er is dus werk aan de winkel!

Esther van Garderen, directeur van de Fietsersbond, benadrukt het belang van de samenwerking: “Meer mensen die naar het werk fietsen leidt tot winst op meerdere vlakken: minder files, gezondere werknemers, minder uitbreiding van snelwegen én minder parkeerplaatsen nodig en dus meer ruimte. En vergeet de CO2-, fijnstof- en stikstofuitstoot die het bespaart niet!”.

Een gezond, groen en gelukkig Nederland

De cijfers spreken voor zich: 52% van werkend Nederland woont op fietsafstand, maar slechts 3% van het bedrijfsleven heeft de fiets in het mobiliteitsbeleid. Samen met de Fietsersbond wil Lease a Bike deze cijfers veranderen en meer werkgevers inspireren om fietsen te integreren als essentieel onderdeel van hun mobiliteitsbeleid. “De missie van Lease a Bike is om iedereen te inspireren om op de fiets te stappen. Zo werken we aan een gezond, groen en gelukkig Nederland. Wij zien de samenwerking met Fietsersbond als een manier om hieraan bij te dragen,” zegt Anouk Hiensch, General Manager Lease a Bike.

Fietsen naar het werk biedt niet alleen fysieke voordelen voor werknemers, zoals stressvermindering en een verhoogd energieniveau, maar heeft ook bewezen voordelen voor werkgevers, zoals verminderd ziekteverzuim en een hogere productiviteit.

Lease a Bike
Het doel van Lease a Bike is om iedereen te inspireren om op de fiets te stappen. Om te bewegen en op de fiets naar het werk te gaan en in ons dagelijks leven. Inmiddels kozen al 65.000 organisaties voor de Lease a Bike-regeling. Als marktleider maakt Lease a Bike het eenvoudig voor werkgevers om vanaf kostenneutraal de fiets toe te voegen aan het mobiliteitsbeleid.

Fietser op de Zuidas

Fietsen naar het werk

Alle informatie over fietsen naar het werk op één plek. Lees meer

Categorieën