Hoe ervaar jij fietsen op dijkwegen?

Jessica de Korte – Dijkweg Lekdijk Nieuwegein

Dijkwegen worden veel gebruikt door verschillende weggebruikers zoals fietsers, wandelaars, autorijders, motorrijders en landbouwverkeer. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen op deze wegen.

ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, NTFU, VVN en VeiligheidNL doen onderzoek naar hoe de fietsveiligheid op de Nederlandse dijken wordt ervaren. Fietsers kunnen hun ervaringen delen door de vragenlijst in te vullen.

Fiets jij graag over dijkwegen?

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen.

Vul de vragenlijst in

De Nederlandse dijken

Onze dijken zijn ideaal voor alle soorten fietsers: van dorp naar dorp voor de boodschappen, of van en naar werk of school. Recreatieve fietsers die mooie routes ontdekken met brede uitzichten op de uiterwaarden en polders, en natuurlijk sportievelingen die wielrennen. Maar ook automobilisten, wandelaars, motorrijders en landbouwverkeer zijn nadrukkelijk aanwezig. Steeds vaker horen we verontrustende geluiden over deze veelal smalle en bochtige wegen met een uniek karakter. De verkeersveiligheid, leefbaarheid en recreatie komt er onder druk te staan.

William Hoogteyling – Bommelerwaard

Over het onderzoek

Het onderzoek is een eerste stap in een bredere inventarisatie rondom de verkeersveiligheid op de Nederlandse dijken. De samenwerkende organisaties gaan het brede gesprek aan over het veiliger maken van dijkwegen voor fietsers en wandelaars. Ze zien gezamenlijk dat het anders moet. De uitkomsten van het onderzoek, aangevuld met objectieve data, vormen de basis om verbeteringen te onderbouwen.

Ameide Lekdijk
Racefietser op afsluitdijk

Op weg naar fietsvriendelijke dijkwegen

In Nederland zijn we onbetwiste wereldkampioen op twee gebieden: fietsen en… Lees meer

Categorieën