Grootste fietsonderzoek van Nederland van start

Fietsstadverkiezing 2020

2019-06-07_DDK_Fietsersbond_1517

Nederlanders fietsen veel en vaak, maar wat vinden ze nou eigenlijk van het fietsen in hun gemeente? Om daarachter te komen start de Fietsersbond een onderzoek van unieke omvang. Alle Nederlandse fietsers worden gevraagd om hun mening te geven, door een vragenlijst in te vullen op fietsstad.nl.  Met de resultaten zal het Nederlandse fietsen nog veiliger en comfortabeler gemaakt worden.

Hoe ontspannen is het om te fietsen in de gemeente, kun je lekker doortrappen en fietsen kinderen veilig naar school? Deze en meer vragen krijgt de fietser als onderdeel van de vragenlijst. Door deze in te vullen helpen ze om het fietsen nog prettiger te maken. Ook maken ze zo kans om een elektrische fiets van Gazelle te winnen.

Fietsstad 2020

De vragenlijst is het belangrijkste onderdeel van de Fietsstad 2020. Op basis van deze uitslagen en enkele objectieve gegevens reikt de Fietsersbond de eretitel Fietsstad 2020 uit.

“Door deze vragenlijst in te vullen helpen fietsers niet alleen de gemeente, maar ook direct alle fietsers van Nederland.” Aldus Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond. “Gemeenten gebruiken de resultaten om zichzelf te verbeteren, dat komt ten goede van iedereen. Onze vrijwilligers zullen de gemeenten ook aansporen om deze resultaten te gebruiken voor verdere verbeteringen.”

Beste stijger ten opzichte van 2018

De verkiezing werd in 2018 voor het eerst op een nieuwe manier uitgevoerd, waardoor we een nulmeting hebben kunnen doen. Om de resultaten te vergelijken met de uitslag van 2018, dienen we minimaal 50 ingevulde enquêtes per gemeente te ontvangen. Door deze vergelijking kunnen we een prijs uitreiken voor de beste stijger ten opzichte van 2018. In 2018 werden er maar liefst 45.000 enquêtes ingevuld.

Win de nieuwste stads e-bike van Gazelle

De Fietsstadverkiezing is een initiatief om het fietsgeluk van de Nederlandse fietsers te verhogen. Een doelstelling die Gazelle met de Fietsersbond deelt. Onder de invullers van de vragenlijst wordt een e-bike van Gazelle verloot.

Koninklijke Gazelle

Categorieën

Carmen2

Carmen Meijer

Project- en campagnemanager

Als ik met de zon in mijn gezicht op de fiets zit en verschillende soorten fietsers mij laten glimlachen, ben ik er trots op dat ik mij mag inzetten voor de mens en maatschappij: dat is voor mij het ultieme fietsgeluk. Dit geluk wil ik graag overdragen aan een jongere doelgroep. Met als doel dat fietsen als meer dan ‘normaal’ wordt ervaren. Ik sta aan het startpunt van nieuwe campagnes en ben betrokken tot we samen het eindpunt hebben behaald!