Politiek

Petitie voor behoud pont bij Nieuwer ter Aa aangeboden

Overhandiging petitie

Op dinsdag 28 juni hebben Actiecomité “Laat ons niet zwemmen”, FietsersbondLandelijk FietsplatformTe VoetVrienden van de Voetveren en Wandelnet de petitie ‘De pont bij Nieuwer ter Aa moet blijven’ aangeboden aan de Tweede Kamer. Ruim 6400 mensen ondertekenden deze petitie, waarvan een groot deel uit de regio.

Rijkswaterstaat besloot eerder dit jaar om het fiets/voetveer over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwer ter Aa in augustus uit de vaart te nemen. Hierdoor moeten de 740 inwoners van het dorp en heel veel recreatieve fietsers en wandelaar kilometers omreizen om op hun plaats van bestemming te komen. De organisaties achter de petitie roepen Rijkswaterstaat, de minister en de Tweede Kamer op om de pont niet uit de vaart te nemen voor er een goed alternatief is.

pont aan wal 1

Rare frats: Pont uit de vaart

Rijkswaterstaat wil de veelgebruikte fiets-/voetgangerspont bij nieuwer Ter Aa opheffen. Lees meer

Veiligheid

Rijkswaterstaat wil de veerboot uit de vaart nemen omdat het Amsterdam-Rijnkanaal te gevaarlijk zou zijn voor een dergelijke veerdienst. De organisaties achter de petitie bestrijden dit. Daarnaast lopen fietsers en wandelaars die omrijden ook gevaar. Op de routes waarmee zij straks om moeten reizen, lopen zij ook gevaar.

Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft aangegeven dat hij de veerdienst toch wil opheffen en wijst naar de gemeente die voor een alternatief kan zorgen, bijvoorbeeld een fietsbrug. Volgens de organisaties achter de petitie moet Rijkswaterstaat echter zorgen voor de financiering van een alternatief.

Categorieën