Slang als kettingbeschermer

kettingbeschermer

Met de flexibele kettingslang van kettingbeschermer.nl kun je op een makkelijke manier je kapotte kunststof kettingkast vervangen.

De ketingbeschermer bestaat uit een kunststof slang die je om de ketting klikt. Bij montage moet je hem op maat knippen en drie 3 cm overlap houden. Die overlap lijm je vast met de meegeleverde secondelijm.

Montage kettingbeschermer

Montage is eenvoudig. Je moet alleen met geduld het scherm netjes recht om de ketting te klikken en ook een beetje geduld hebben met vastlijmen. Ik heb er ongeveer 1000km mee gefietst op mijn singlespeed stadsfiets zonder de ketting te smeren. Ik was van te voren nogal sceptisch. Zou die wel heel blijven, zou er geen water in blijven staan en geeft de slang geen extra weerstand. De kettingbeschermer is me echter goed bevallen. Hij is keurig blijven zitten. In het begin kraakt die een beetje, maar na een ritje is dat verdwenen. Ik heb geen extra weerstand gemerkt. En als ik de pedalen terug draai gaat dat bijna net zo licht als zonder de slang. Ik heb er in stortbuien mee gefietst en mijn fiets gewoon buiten in de regen laten staan. Dat water heeft de smering van de ketting niet aangetast.

Prijs kettingbeschermer

De kettingbeschermer kost 19 euro en is te bestellen via www.kettingbeschermer.nl. Let op; de slang is alleen geschikt voor brede 1/8 inch kettingen en niet voor de smallere derailleurkettingen.

chainglider_gebruikt

Weg met de kettingkast

Kettingkasten hebben twee doelen: kleren beschermen tegen kettingsmeer en de ketting… Lees meer

Categorieën

paasei 5-2

Kees Bakker

Consumentenvoorlichter (TestKees)

TestKees test bij de Fietsersbond bijna alle fietsgerelateerde producten die er te vinden zijn.