Test: universele telefoonhouder (12,49 euro)

Bijna net zo goed als telefoonhouder op maat

telefoonhouder_hallvecirkel-mettelefoonKLEIN

Bij een eerdere test waren de houders met geïntegreerd kliksysteem superieur aan de geteste universele houders, maar nu heb ik een universele houder getest die bijna even goed is.

Bij deze houder klem je de telefoon heel eenvoudig in een kunststof veer die de vorm van een halve cirkel heeft. Alle knoppen blijven bruikbaar en goed te bedienen. Op de klinkers van de Utrechtse binnenstad bleef de telefoon goed zitten en trilde amper. Ik kon de navigatiekaart prima lezen. Je kunt de telefoon er met één hand afnemen. Verder is de houder 360 graden draaibaar zodat je hem dus overal op je stuur in elke stand zetten.

telefoonhouder-halvecirkelKLEIN

Met één schroefje zet je de houder vast op het stuur. Een paar kanttekeningen: Ik heb de houder alleen met mijn eigen Samsung S7 getest. Ik garandeer niet dat álle telefoons stevig vastzitten. Verder is de vraag of de kunststof veer na verloop van tijd nog even sterk blijft en of hij bij elke temperatuur zo goed functioneert. De houder is bij een aantal webshops te koop. Helaas niet onder een eenduidige merk of typenaam dus je moet goed googelen. Ik heb hem gekocht bij fietstra.nl/accessoires voor 12,49 euro.

smartphonehouder fiets

De beste telefoonhouders

Wat is de beste smartphonehouder voor op de fiets? TestKees zocht het voor je uit. Lees meer

Categorieën

Kees Bakker, ook wel bekend als TestKees

Kees Bakker

Consumentenvoorlichter (TestKees)

TestKees test bij de Fietsersbond bijna alle fietsgerelateerde producten die er te vinden zijn.