Specialisatie: internationale treinkaartjes

Treinreiswinkel op Ledendag 3 februari

‘Je moet wel op tijd boeken’

citynightline

Veel klanten van de Treinreiswinkel willen hun fiets meenemen op hun buitenlandse reizen. Helmut Brall van de Treinreiswinkel weet precies welke trein ze moeten nemen om met fiets en al in bijvoorbeeld Oostenrijk te komen. 3 Februari komt hij op de Fietsersbond Ledendag in de Prodentfabriek in Amersfoort om er van alles over te vertellen.

De nachttrein uit Amsterdam reed een jaar geleden voor het laatst. En met het opheffen van de City Night Line verdween ook de mogelijkheid om ontspannen met je fiets per trein naar bijvoorbeeld Basel te reizen. ‘Maar je ziet altijd dat er weer iets nieuws komt’, zegt Helmut Brall van de Treinreiswinkel. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in internationale treinkaartjes. Veel van zijn klanten willen graag een fiets meenemen. ‘Binnen Duitsland rijden nu nieuwe hogesnelheidstreinen – de ICE4 – waarin ook plek is voor fietsen. Dat mocht eerst niet. Ik zat in een testtrein, het zijn hele comfortabele treinen met een brede instap. Je kunt dan met een gewone trein van Amsterdam naar Hannover en daar stap je over op de ICE naar München. Het is een omweg, maar het gaat heel snel.’ Ook uit Frankrijk is er goed nieuws over de hogesnelheidstreinen. De nieuwe TGV-verbinding van Parijs naar Bordeaux verkort de reistijd van 3,5 naar 2 uur. En je kunt ook door naar Hendaye of Toulouse. Met een paar overstappen kun je zo met je fiets in een dag gemakkelijk van Amsterdam naar Zuid-Frankrijk reizen. Wel op tijd boeken, adviseert Brall. ‘Er zijn 2 tot 4 plekken per trein.’ En van 22 juni tot 15 september laat de Treinreiswinkel een autoslaaptrein rijden op het traject Düsseldorf-Verona. Er is plek voor acht fietsen.

 

Meer weten over het meenemen van je fiets in de trein?

Kom op 3 februari naar de Ledendag. Helmut Brall van de Treinreiswinkel zal daar een presentatie geven over het meenemen van je fiets in de trein. Meer informatie over het programma en de locatie van die dag vind je op fietsersbond.nl/ledendag2018/

Categorieën

Michiel Slütter, crossmdia

Michiel Slütter

Hoofdredacteur

De fiets is zo vanzelfsprekend dat bijna vergeten wordt hoe bijzonder het is dat er zoveel wordt gefietst. Ik doe verslag van alles wat met fietsen en onze fietscultuur te maken heeft. Voor de Fietsersbond ben ik als hoofdredacteur crossmedia eindverantwoordelijk voor fietsersbond.nl en ons magazine de Vogelvrije Fietser. Daarnaast freelance content creator en journalist.