Fietsen Alle Jaren in Nijmegen

3 februari Ledendag: De toekomst van de Fietsersbond

Op de Ledendag van de Fietsersbond gaan we de discussie aan over de toekomst van onze vereniging. Alle leden zijn hierbij welkom, en mogen een introducé meenemen.

Gezin op tandem met hond achterop en kind voorop
Op naar de toekomst Beeld:

De Fietsersbond is een succesvolle vereniging, zowel landelijk als lokaal. We hebben in de afgelopen 43 jaar enorm veel bereikt voor de Nederlandse fietsers. Net als veel andere verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Nederland merken we dat het moeilijk is om nieuwe leden te werven en vrijwilligers te vinden. Is een vereniging nog wel van deze tijd? Hoe houden we mensen betrokken op een nieuwe, frisse manier? Hoe zorgen we dat we niet vergrijzen, maar ook jongeren aan ons weten te binden? Om antwoord te krijgen op deze vragen hebben we jullie een paar maanden geleden een enquête gestuurd. Dank voor al jullie reacties!

Op de Ledendag op 3 februari in de Prodentfabriek in Amersfoort laten we de resultaten van deze enquête horen (tipje van de sluier: kernwoorden zijn inspiratie en innovatie) en gaan we verder denken over de Fietsersbond in de toekomst. Daar hebben we jouw enthousiasme, creativiteit en ervaring voor nodig. Bij deze ben je van harte uitgenodigd!

 

De Ledendag, waarom zou je?

Clarion Wegerif van Fietsersbond Nieuwegein: ‘3 Februari? Dat zet ik direct in mijn agenda. Ik ben zo’n drie keer naar de Ledenraad geweest. Ik vind het altijd erg inspirerend om al die gedreven mensen te ontmoeten en te horen dat wij in Nieuwegein met dezelfde dingen kampen als andere gemeenten. Die ontmoetingen zijn nog belangrijker dan de presentaties. Mijn voorstel is 3 februari allemaal iemand van tussen de 25 en 45 mee te nemen. Dan kunnen we ter plekke samen nieuwe ideeën bedenken. Ik heb al iemand op het oog, een vrouw uit de roeiploeg die ik coach.’

Peter van Doremalen van Fietsersbond Den Bosch: ‘Ik kom altijd naar de Ledenraad. Ik kan me ook voorstellen dat iemand denkt: ze regelen dat prima bij het Landelijk Bureau in Utrecht, daar hoef ik niet bij te zijn. Het is ook niet de enige manier om betrokken te blijven bij de Fietsersbond, maar ik ga er graag heen omdat ik er ideeën opdoe en een bijdrage wil leveren, invloed wil hebben op de koers. Het zou wel prachtig zijn om juist op 3 februari, als we het over de toekomst hebben, zoveel mogelijk mensen van allerlei leeftijden en achtergronden bij elkaar te krijgen.’

Meer informatie

Wanneer? Op zaterdag 3 februari, vanaf 10.00 uur

Waar? Prodentfabriek, Amersfoort, 15 minuten lopen vanaf het station

Programma

  • Inspirerend verhaal van Wereldreiziger Henk van Dillen die op zijn tweedehands fiets naar Singapore is gefietst.
  • Ledenraad, een openbare vergadering waar iedereen bij kan zijn. Alleen officiële vertegenwoordigers hebben stemrecht.
  • In plaats van de Ledenraad bijwonen, kun je ook een workshop sleutelen volgen, een cursus digitale nieuwsbrief maken volgen, meedoen aan een Fietsersbond pubquiz met leuke prijzen, tips en trucs horen van TestKees of luisteren naar Helmut Bral van de Treinreiswinkel die vertelt hoe je met fiets en trein Europa doorreist.
  • Wie dacht dat fietsen op een driewieler makkelijk is, kan het op 3 februari zelf buiten proberen onder de deskundige begeleiding van fietsdocenten.
  • Na de lunch spelen we het Grote Fietsersbond Toekomstspel waarin we op een losse manier samen kijken naar de toekomst van de Fietsersbond. Met onder andere de uitslag van de ledenenquête.
Directeur Saskia Kluit nodigt iedereen van harte uit om te komen voor een shot innovatie en inspiratie Bron:

Aanmelden

Samen fietsen we beter!

Word lid