Twee snelfietsroutes Den Haag – Leiden

De provincie Zuid-Holland verbetert in samenwerking met het Stadsgewest Haaglanden en de gemeenten Den Haag, Wassenaar, Katwijk, Leiden, Voorschoten en Leidschendam-Voorburg twee bestaande fietsroutes tussen Den Haag en Leiden tot snelfietsroutes: de Velostrada en de Via 44.

Op woensdagmiddag 1 september werden in Voorschoten de werkzaamheden aan de snelfietsroutes feestelijk gestart met een rondje over beide routes. Gedeputeerde Asje van Dijk verrichtte met de aanwezige bestuurders de starthandeling. Ook Hugo van der Steenhoven van de Fietsersbond, een van de partners van de provincie en initiatiefnemer van snelfietsroutes in Nederland, was aanwezig.  

De Velostrada loopt parallel aan de spoorlijn tussen Den Haag en Leiden door de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Voorschoten. De Via 44 loopt parallel aan de N 44 van Den Haag via Wassenaar en Katwijk naar Leiden.


(klik voor gedetailleerde kaart als pdf)

Prijsvraag
De naam ‘Velostrada’ werd bedacht door Eddy Kanbier uit Wassenaar, die daarmee een fiets won. Voor de route langs de A44/N44 is de naam ‘Via 44’ geïnspireerd op de 57 inzendingen die het getal 44 of het woord Via in de naam gebruikten. Onder hen is geloot: Judith Keyzer uit Voorschoten werd de winnaar van een fiets.

Werkzaamheden
In september wordt gestart met werkzaamheden aan de Velostrada langs het spoor. De aannemer begint bij het Zijdepad in Leidschendam. Aansluitend zal er in fasen gewerkt worden aan het gedeelte tussen de Tuinenlaan (Leidschendam) en Ter Wadding (Voorschoten).  De werkzaamheden aan de Via 44 starten naar verwachting het einde van het jaar.

Kijk op de website van de Provincie Zuid-Holland voor meer informatie over de routes.

Categorieën