Vloerpomp met digitale drukmeter

Op 0,01 bar nauwkeurig

SKS AIR-X-PLORER DIGI test

Is de nieuwe vloerpomp van SKS met digitale drukmeter een aanrader? TestKees vergelijkt hem met zijn lievelingsvloerpomp en concludeert: De Joe Blow Sport van Topeak blijft onovertroffen. 

Het opvallendste aan de SKS AIR-X-PLORER DIGI 10.0 is de digitale drukmeter met een nauwkeurigheid van 0,01 bar. Daarnaast is het een pomp met extra lange hogedrukslang, een pompkop die geschikt is voor alle ventielen en een extra lange drukcilinder om lekker snel te pompen.

sks_pompkop_vs_topeak_pompkop

Pompkop te groot voor kleine wielen

Op zich is het een prima pomp. Maar ik vond hem twee duidelijke nadelen hebben ten opzichte van de vloerpomp die mij het beste bevalt: de Joe Blow Sport van Topeak. De pompkop van SKS is groter. Bij gebruik van normale wielen met een normaal spaakpatroon geen probleem. Maar banden op kleine wielen kon ik met de Joe Blow wél oppompen, terwijl de pompkop van de AIR-X-PLORER niet tussen de spaken paste.

Vertraagde meting

De drukmeter is digitaal en goed afleesbaar. Maar het duurt even voordat hij tijdens het pompen de goede druk aangeeft. De druk blijft nog een tijdje oplopen na een pompslag, zodat je moet wachten om te zien of hij de goede druk al bereikt heeft of dat je nog door moet pompen. De mechanische meter op de Joe Blow geeft wél gewoon direct de juiste druk aan. En een wijzertje is nauwkeurig genoeg voor het aflezen van de druk in fietsbanden.

Duurder

De SKS AIR-X-PLORER DIGI 10.0 kost 59,99 euro en is daarmee ook nog eens 25 euro duurder dan de Joe Blow Sport.

Topeak roadmorph

Fietspompen

Een fietspomp is essentieel voor een comfortabele rit. TestKees zet de beste fietspompen… Lees meer

Categorieën

Kees Bakker, ook wel bekend als TestKees

Kees Bakker

Consumentenvoorlichter (TestKees)

TestKees test bij de Fietsersbond bijna alle fietsgerelateerde producten die er te vinden zijn.