Actie op straat

Wat extra spanning voor fietsers

Gewapend met de fietspomp onder de arm gingen dinsdag 29 augustus onze vrijwilligers het land in om fietsers wat extra snelheid te geven. Met wat extra lucht in de banden staan ze weer op de juiste spanning.

"Voor studenten is alles wat met fietsen te maken heeft natuurlijk erg belangrijk, vandaar dat VIDIUS studentenunie samenwerkt met de Fietsersbond"

marte
Marte Wolthuizen (20)

Fietsen met (te) zachte banden kost onnodig veel energie en je gaat er veel langzamer van! En sneller fietsen is niet alleen leuk voor de racefietser in een strak truitje, het is voor elke fietser fijn. Het betekent namelijk dat je vaker, langer, verder, frisser of via een mooiere route kunt fietsen.

Tientallen fietsers in Utrecht, Boxtel en Den Bosch werden dinsdag aangenaam verrast. Een paar dagen eerder was de afdeling in Houten actief en dit weekend zijn de vrijwilligers te vinden in Epe. In Brabant is de actie door Ons Brabant Fietst omarmd en maken fietsers kans om een fietsroutepakket te winnen.

Een impressie in beeld…

Een harde band veert minder en verliest daardoor minder energie.

Lees de 10 tips van TestKees om nog sneller te fietsen.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het werk van de Fietsersbond en heb je zo nu en dan wel een uurtje de tijd? Meld je dan net als Marte aan als vrijwilliger!

Ja ik kom graag in actie!

DD dash MM dash JJJJ
Ik wil...
Privacy(Vereist)

Categorieën

Marina van Dijk

Marina van Dijk

Campagnemedewerker tot januari 2019