Om de velg zonder wiel te demonteren

Worstvormige binnenband

gaadi_in-buitenband-11

Een binnenband verwisselen van het achterwiel is een lastig klusje. Zeker bij wielen met een dichte kettingkast, een versnellingsnaaf of een elektromotor. De worstvormige binnenband van Rubena Gaadi maakt het veel gemakkelijker. TestKees ging met de Gaadi-band aan de slag.

De Rubena Gaadi kan om de velg gelegd worden zonder het wiel te demonteren. De twee uiteinden van de binnenband komen dan tegen elkaar. Het werkt erg goed in de praktijk. Monteren gaat snel en gemakkelijk. Het enige minpuntje dat ik heb kunnen ontdekken, is dat er een kleine deuk in de zijkant van de buitenband blijft op de plek waar de twee uiteinden bij elkaar komen. Volgens de importeur zou de deuk na een paar dagen moeten verdwijnen maar dat is bij mijn testband niet gebeurd. Erg is het niet, tijdens het fietsen merkte ik niets van dat deukje.

 

Duizenden kilometers
Ik heb ongeveer 100 kilometer met de band gereden en geen problemen gehad. Dus als thuiskomer zeker geschikt. Bedenk wel dat je de oorspronkelijke lekke binnenband kapot moet knippen bij het verwisselen. Of de Rubena Gaadi ook permanent in de buitenband kan blijven en bij de uiteinden niet kwetsbaarder is dan een gewone binnenband weet ik (nog) niet. De importeur zegt dat er in Duitsland fietsers zijn die enkele duizenden kilometers zonder problemen gereden hebben. De band kost 11,95 euro en is leverbaar voor 26 en 28 inch wielen in diverse breedtes en met Hollands en Frans ventiel.

 

Categorieën

Kees Bakker, ook wel bekend als TestKees

Kees Bakker

Consumentenvoorlichter (TestKees)

TestKees test bij de Fietsersbond bijna alle fietsgerelateerde producten die er te vinden zijn.