43834406882_eebc67346f_k

Fietsbelofte 2019

In september 2019 roepen we ouders op om de fietsbelofte te doen. We maken ouders ouders en kinderen er van bewust dat fietsen leuk, leerzaam, gezond, slim en duurzaam is.

FTB-19-0127-Logo-Het-fietsende-schoolkind_RGB

Fietsen is leuk, leerzaam, gezond, slim en duurzaam! Fietsen naar school is een feestje en daarom roepen wij ouders van basisscholieren dit jaar opnieuw op om de Fietsbelofte 2019 te doen. Hiermee beloven ouders dat ze hun kind minimaal een dag per week lopend of op de fiets naar school brengen. De campagne Het Fietsende Schoolkind, waar de Fietsbelofte een onderdeel van is, draagt bij aan het besef van de voordelen van het fietsen naar school.

Vanaf 2 september 2019 gaan we net als vorig jaar weer een maand los met het verzamelen van zoveel mogelijk Fietsbeloftes. Vorig jaar hebben 1577 ouders de belofte ingevuld, van 120 verschillende scholen, en dit jaar willen we uiteraard nog veel meer ouders bereid vinden om de belofte te doen.

De school waarvan de meeste ouders de Fietsbelofte doen (percentueel berekend; lees hier meer over in de actievoorwaarden), krijgt als beloning een fietsfeestje voor alle leerlingen!

Fietsfeestje

De school met de meeste beloftes (percentueel berekend) wint een fietsfeestje voor de school. Met onder andere een fietsparcours, fietsquiz en fietsencheck. De leerlingen van de school leren omgaan met situaties in het verkeer, hebben een leuke middag op het schoolplein en gaan met een versierde fiets naar huis.

Resultaten Fietsbelofte 2018

Infographic Het Fietsende Schoolkind
Beeld-auteur: Fietsersbond
pdf ⋅ 548 KB

Fietsbelofte-2018

Download

Schoolbrengweek - School op Seef

Ook in de Europese Mobiliteitsweek zal dit jaar forse aandacht worden geschonken aan het fietsen naar school. Deze week (van 16 tot en met 20 september) heeft dit jaar als thema ‘lopen en fietsen’. Daarom roepen wij, samen met SCHOOL op SEEF, iedereen in de provincie Zuid-Holland op om de auto die week thuis te laten en deel te nemen aan de eerste Schoolbrengweek. Door de auto die week te laten staan zijn kinderen goed bezig voor hun gezondheid, verkeersveiligheid rondom school, het milieu, hun verkeersvaardigheid en is het nog eens leuk ook!

Gerelateerde afbeelding