43834406882_eebc67346f_k

Fietsbelofte 2019

September stond in het teken van de Fietsbelofte. Net als in 2018 werden ouders van basisscholieren gevraagd om te beloven hun kind(eren) vaker met de fiets naar school te brengen. Dit jaar deden 2703 ouders de Fietsbelofte.

FTB-19-0127-Logo-Het-fietsende-schoolkind_RGB

Fietsen is leuk, leerzaam, gezond, slim en duurzaam! Fietsen naar school is een feestje en daarom riepen wij ouders van basisscholieren in september op om de Fietsbelofte te doen.
Hiermee beloven ouders dat ze hun kind minimaal een dag per week op de fiets naar school brengen.

Dit jaar hebben 2703 ouders van 368 scholen de belofte ingevuld. In 2018 waren dit 1577 ouders van 120 scholen.

Resultaten Fietsbelofte 2019

Onder alle deelnemers hebben we een peiling gehouden: hoe vaak kies je voor de fiets en met welke reden. Maar liefst 94% bracht zijn of haar kind(eren) in de maand september minimaal een keer per week fietsend naar school. Gemiddeld brachten ouders hun kinderen 4,4 keer per week met de fiets naar school in de maand september. De drie belangrijkste redenen om voor de fiets te kiezen zijn voor ouders:

  • Gezond 74,8% – kinderen bewegen buiten
  • Leerzaam 71,4% – kinderen leren veilig omgaan met het verkeer
  • Duurzaam 57,9% – fietsen helpt mee aan een beter milieu
Fietsbelofte 2019 – V2

Laatste update: 26 november 2019

pdf ⋅ 189 KB

Fietsbelofte infographic

Download

Fietsfeestje

De school met percentueel de meeste beloftes wint een fietsfeestje voor alle leerlingen. Op de Gereformeerde Basisschool de Fontein in Enschede deed maar liefst 77% van de ouders de Fietsbelofte. Zij winnen het fietsfeestje met onder andere een fietsquiz, de mogelijkheid om je fiets te pimpen en een leuk & leerzaam fietsparcours.

Marieke Alons, locatieleider van de Fontein, is ontzettend blij met het winnen van de Fietsbelofte: “Naast de bewustwording van de ouders en leerlingen dat fietsen gezond en leerzaam is, vinden wij als school duurzaamheid ook belangrijk. Bewust omgaan met het milieu en dus de schepping van God. Door te fietsen lever je daar een bijdrage aan.”

Schoolbrengweek - School op Seef

Dit jaar was het thema van de Europese Mobiliteitsweek ‘lopen en fietsen’. We riepen daarom, samen met SCHOOL op SEEF, iedereen in de provincie Zuid-Holland op om de auto die week thuis te laten en deel te nemen aan de eerste Schoolbrengweek. Door de auto die week te laten staan zijn kinderen goed bezig voor hun gezondheid, verkeersveiligheid rondom school, het milieu, hun verkeersvaardigheid en is het nog eens leuk ook!

fietsende-schoolkind-24

Toolkit

Vind hier communicatiemiddelen van Het Fietsende Schoolkind en de Fietsbelofte. Lees meer

Resultaten Fietsbelofte 2018

pdf ⋅ 548 KB

Fietsbelofte-2018

Download