Fietsstad 2020

Fietsstadverkiezing 2020 is een landelijke verkiezing om gemeenten in Nederland te stimuleren om hun fietsklimaat te bevorderen en om gemeenten met een goed fietsklimaat te belonen!

Enquête Fietsstad 2020

8_FTB-19-0114-Website-header_V1

Fietsen. (Bijna) iedere Nederlander kan het, maar lang niet iedere Nederlander doet het regelmatig. En dat is jammer, want fietsen is plezierig, praktisch en gezond. We vinden dat elke fietser zich onbezorgd in het Nederlandse verkeer moet kunnen bewegen. Wij nemen daarom allerlei initiatieven om het fietsklimaat te verbeteren, zoals de Fietsstadverkiezing.

Een beter fietsklimaat betekent dat het veiliger en fijner wordt voor fietsers, maar ook voor alle andere weggebruikers. De Fietsersbond zet zich in voor veilig en comfortabel fietsen en levert daarmee een bijdrage aan een leefbaar, gezond en actief Nederland én aan fietsgeluk voor iedereen.

De verkiezing is inmiddels een vast beeld in het Nederlandse fietslandschap waar eens in de twee jaar een nieuwe gemeente wordt gekozen die deze eretitel mag dragen.

Alle gemeenten in Nederland doen automatisch mee met de verkiezing, maar de kans om de eretitel te bemachtigen wordt natuurlijk groter zodra er veel gelobbyd wordt voor ingevulde enquêtes. Weten hoe jouw gemeente scoorde in 2018? Bekijk het hier.

1-FTB-19-0114-Logo-Fietsstad-2020-LOGO_Wiel_FC_V2

Praktische info

  • Download onder aan de pagina de campagnetoolkit
  • De enquête is in te vullen t/m 31 oktober 2019.
  • De uitreiking van de titel vindt plaats op 28 februari 2020 in de Jaarbeurs te Utrecht.
  • Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.
  • Meer informatie kun je opvragen bij Carmen Meijer via fietsstad@fietsersbond.nl

Prijzen en kortingen worden aangeboden door:

logos allemaal(2klein)