Fietsstad 2020

Fietsstadverkiezing 2020 is een landelijke verkiezing om gemeenten in Nederland te stimuleren om hun fietsklimaat te bevorderen en om gemeenten met een goed fietsklimaat te belonen!

De enquête voor het grootste fietsonderzoek van Nederland is afgelopen. We zijn trots dat we samen met hoofdsponsor Gazelle zoveel betrokken fietsers hebben bereikt. Ruim 45.000 fietsers gaven hun mening waardoor we er samen voor zorgen dat er veiliger en comfortabeler gefietst wordt, en elke fietser fietsgeluk ervaart. Bedankt hiervoor!

Van 13 augustus tot en met 31 oktober 2019 kon de enquête voor Fietsstad 2020 worden ingevuld. Op 28 februari 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt op een congres Fietsstad van de toekomst in de Jaarbeurs te Utrecht.

fietsstad van de toekomst klein

Congres: Fietsstad van de toekomst

Congres Fietsstad van de Toekomst: Fietsgeluk. Wie wordt er Fietsstad 2020? Meld je aan!

Fietsstad 2020

Fietsen. (Bijna) iedere Nederlander kan het, maar lang niet iedere Nederlander doet het regelmatig. En dat is jammer, want fietsen is plezierig, praktisch en gezond. We vinden dat elke fietser zich onbezorgd in het Nederlandse verkeer moet kunnen bewegen. Wij nemen daarom allerlei initiatieven om het fietsklimaat te verbeteren, zoals de Fietsstadverkiezing.

Een beter fietsklimaat betekent dat het veiliger en fijner wordt voor fietsers, maar ook voor alle andere weggebruikers. De Fietsersbond zet zich in voor veilig en comfortabel fietsen en levert daarmee een bijdrage aan een leefbaar, gezond en actief Nederland én aan fietsgeluk voor iedereen.

De verkiezing is inmiddels een vast beeld in het Nederlandse fietslandschap waar eens in de twee jaar een nieuwe gemeente wordt gekozen die deze eretitel mag dragen.

Alle gemeenten in Nederland doen automatisch mee met de verkiezing.

1-FTB-19-0114-Logo-Fietsstad-2020-LOGO_Wiel_FC_V2

Praktische info

  • De uitreiking van de titel vindt plaats op 28 februari 2020 in de Jaarbeurs te Utrecht.
  • Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.
  • Meer informatie kun je opvragen bij Carmen Meijer via fietsstad@fietsersbond.nl
logos allemaal(2klein)