Van fietsbakvorm tot klassiek prentenboek

16 fietscadeaus waar je blij van wordt

Fietskerstbal van de Hema

Iedereen wordt blij van deze cadeaus. Een fietsbakvorm voor je aan Heel-Holland-bakt gekluisterde vriend, een mooie regenjas voor je dochter die elke dag naar haar werk fietst en een bloedmooi prentenboek vol fietsen voor je (oppas-), (klein-)kind of neefje. Let ook op onze kortingen!

1. Fietsbakvorm - 4,50 euro

Koekjesuitsteker
Koekjesuitsteker voor sportieve koekjes uit eigen oven

Bij koekjes gaat het niet alleen om de smaak. Ze moeten er ook goed uitzien. Dat is eenvoudig met deze fietsuitsteekvorm. Kijk voor inspiratie ook op onze site. Onder andere te koop bij koek-it.nl

2. Mooie broodtrommel voor achterop de fiets - 25,95 euro

rvs broodtrommel

Handig voor de fantasierijke luncher met al die vakjes. Welk tomaatje ziet er nou niet smakelijk uit in zo’n strakke roestvrijstalen lunchbox? Ook in groen te koop. Hij is 15 centimeter lang, 12 centimeter breed en 4 centimeter hoog. 

3. Fietstassen van de Fietsersbond - 65,25 euro (Voor leden 52,20)

Fietsersbond fietstassen
Fietstassen van je club

Wat een prachttassen, al zeggen we het zelf. Je kunt kiezen tussen twee maten fietstassen zodat je niet bang hoeft te zijn dat je je spullen er niet in kwijt kunt. Bestel hier. 

4. Superhandige en hippe regenjas - Vanaf 135 euro (Via Fietsersbond 20% korting!)

Bron: www.youtube.com

Maium is een nieuw Amsterdams werk dat hele aantrekkelijk regenjassen maakt waarvan je in een handomdraai een poncho maakt. Ons Testpanel-lid Eva is er al mee op pad geweest: ‘De stof is zacht, niet te plastic-achtig en redelijk warm. De capuchon is ook erg goed met dat ingebouwde petje.’ Bestel de jas bij Maium met 10% ledenkorting. 

5. Fietssokken - 15,95 euro (in december 10% korting via de Fietsersbond)

Sokken met fietsjes erop

Kijk die voeten lekker adem halen in deze Sockla fietssokken. Het bovenste deel van de voet is gemaakt van een mesh om te helpen bij het ademen. De hiel en tenen zijn versterkt waardoor de sok langer meegaat. De sokken zijn vervaardigd met een dubbele draad waardoor de sok licht en ademend is en tegelijkertijd zorgt voor meer kracht en compressie. Te koop bij Sockgame. Vanaf 1 december via de Fietsersbond met 10% korting! 

6. Pittig bakje espresso uit fietskopje - 24,95 (15% korting via de Fietsersbond)

Groene espressokopjes met fietsmotief

Koffie en wielrennen gaan hand in hand. Het is niet alleen lekker, een shotje cafeïne zet je ook op scherp. Handig voor je gaat fietsen!
En wat is er leuker dan je espresso uit een echt wielrennerskopje te drinken? Dit setje espressokopjes bestaat uit twee kopjes en twee schoteltjes, bedrukt met wielrenners en de tekst I want to ride my bicycle. Want naast koffiedrinken is dat toch wat we het liefst doen! 15% korting als je bestelt via de Fietsersbond. 

7. E.P.O.-pen - 6,95 euro

pen in de vorm van een injectiespuit

Ideaal cadeau voor fietsende schrijvers en schrijvende fietsers die een shot nodig hebben: de E.P.O.-pen. Met zwarte inkt. Onder meer te koop bij Bike4travel. 

8. Kurken fietsonderzetters - 10 euro

4 kurken fietsonderzetters

Flitsende kurken onderzetters in de vorm van fietsen. Een pakketje van 4 onderzetters kost 10 euro. 

9. Fietslamp met persoonlijkheid - 79 euro

Bron: www.youtube.com

Jet de Bruijn uit Arnhem maakt deze aandoenlijke lampen van fietskoplampen. Bikey werkt op batterijen, is handzaam en daarom multifunctioneel. De ledjes zijn vervangen door sfeervol warm wit licht. Bikey past in ieders huis en hart en voelt zich overal thuis. Bestel jouw eigen Bikey door een mailtje te sturen naar [email protected] 

10. Fietskerstbal - 2 euro

Kerstbal in de vorm van een fiets

Schitterende fiets van 2 bij 8 bij 6 centimeter voor in de kerstboom. Voor 2 euro te koop bij de Hema. 

11. Bamboe bestekset voor onderweg - 10 euro

bamboe bestekset voor onderweg

Ideaal voor onderweg. Weg met het wegwerpplastic. Deze bamboe bestekset wordt geleverd met lepel, vork, mes, eetstokjes, rietje en schoonmaakborsteltje in een groene etui van stof waardoor je bestek schoon blijft ook onderweg. Te koop voor een tientje. 

12. Bike clip fietsenrek - 69 euro

Bron: youtu.be

Met de Bike clip hoef je niet meer naar een boom of muurtje te zoeken om je (sport)fiets tegenaan te zetten. Hij blijft stevig staan als je hem met water vult. Hij is verstelbaar en geschikt voor alle fietstypes. 

13. Deurmat 'Gone riding' - 24,95 euro (Ledenkorting 20%)

Deurmat met de tekst 'gone riding'

Is het bij jou thuis ook altijd hommeles als je na een zware training in het bos met moddervoeten het huis binnenkomt? Vanaf nu hoeft dat niet meer! De Gone Riding Deurmat van kokosvezel maakt je schoenen modder- en zandvrij, is stevig en gaat lang mee. Bovendien ziet je bezoek meteen dat hier een fietser woont! Als je via de Fietsersbond bestelt krijg je 20% korting! 

14. Flexibele kettingbeschermer - 19 euro

slangvormige Kettingbeschermer

Onze TestKees is enthousiast over dit nieuwe type kettingbeschermer: ‘In het begin kraakt hij een beetje, maar na één ritje is dat verdwenen. Ik heb geen extra weerstand gemerkt. En als ik de pedalen terug draai gaat dat bijna net zo licht als zonder de slang. Ik heb er in stortbuien mee gefietst en mijn fiets gewoon buiten in de regen laten staan.’ Alleen te koop via kettingbeschermer.nl

15. Mijlpaaltje - vanaf 14,95 euro

rij mijlpaaltjes

Het leven van een fietser bestaat natuurlijk louter uit mijlpalen, maar sommige mijlpalen verdienen een herdenkingspaaltje. Je rondje Noordzee, de Apple d’Huzez of de eerste keer zelfstandig naar school fietsen. Dat kan via mijlpaaltje.nl

16. Boek Nederland van Charlotte Dematons - 29,95

Bron: www.youtube.com

Prachtig, klassiek boek waarin je elke keer wat nieuws ontdekt. Het gaan niet speciaal over fietsen maar er komen wel ongelooflijk veel fietsen in voor. Omdat Nederland onlosmakelijk verbonden is met fietsen natuurlijk! Ook op het ijs rijdt een fiets. Te koop bij Bazarow. Je kunt hem ook voor een tientje meer in maxi formaat kopen. Dan ontdek je nog meer.

Fietsstickers van Bookman

15 Glanzende decembercadeaus

15 onweerstaanbare hebbedingen voor fietsers Lees meer

Categorieën

52200975667_53bff07c54_k

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets voel ik mij ultiem vrij en onafhankelijk. Zelfs als ik verdwaal, wat regelmatig voorkomt. Ik wil mensen raken met mijn verhalen, zodat ze nog blijer worden van hun fiets en de Fietsersbond. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: geweldig dat ik daar aan mee kan werken.