Voor de feestdagen of zomaar

16 originele cadeaus voor fietsers

Collage decembercadeaus

Een fietscadeau doet het altijd goed, maar zeker met de feestdagen in december. We hebben weer 16 suggesties voor je verzameld.

1. Fietskaarten

fietskaarten

De Cartograaf maakt prachtige geschenken van oude kaarten. Van sieraden en magneten tot posters en ansichtkaarten. De set ansichtkaarten met Fietsen als thema is onze favoriet (€2,50 per stuk), maar kijk zeker ook verder in de webshop.

2. Fiets in de boom

kerstballen

Een ‘feestelijk kerstornament’, oftewel de perfecte toevoeging aan je kerstcollectie, aldus de aanbieder van de bakfietskerstbal, Yup in de Boom zelf. En dat voor de prijs van € 16,95, wat voor echte yuppen een lachertje is, inclusief feestelijke cadeaudoos. Vind je dat allemaal net wat te hip? Kies dan voor de Delfts Blauwe fiets van Heinen. Slechts € 12,95.

3. Re-cycling

lamp-imke

Sinds 2016 reduceert ‘WOOD you reCYCLE’ lokale afvalstromen tot producten voor in het interieur, zoals lampen, kapstokken en tafels. Voor veel producten was de fiets oorspronkelijk de inspiratiebron. Snuffel rond in de Webshop. Je kunt ook een workshop recyclen cadeau geven.

Tip: Bestel via Sponsorkliks

Schaf je aankoop aan via deze link en steun gratis de Fietsersbond. O.a. Bol, Coolblue, Hema, Blokker en nog veel meer webshops.

Koop en geef

4. Fietssokken

fietssokken

Bij zo’n oer-Hollands warenhuis als de Hema staat de fiets natuurlijk hoog in het vaandel. Op verschillende artikelen wordt het stalen ros afgebeeld, zoals op deze prachtige sokken. Ook voor volwassenen.

5. De 100 mooiste e-bike routes

ebike100_reisreport_9

Bekende fietsroutes sluiten niet altijd goed aan op de wensen van fietsers met een e-bike. Ze zijn te kort of er zijn geen oplaadpunten. Marlou Jacobs en Godfried van Loo reisden door het hele land om honderd mooie routes voor e-bikes te bundelen (voorbeeld: Veluwezoom). Natuurlijk zijn de routes ook prima te doen met een niet-elektrisch-aangedreven fiets. Bestel het boek voor €23,95 op reisreport.nl of ga naar de boekhandel.

6. Filosofietsen

Wim Daniels – filosofietsen – foto door Cees van Keulen
Beeld-auteur: Cees van Keulen

Wim Daniëls houdt van fietsen, van schrijven over fietsen en van fietsen verzamelen. In zijn humoristische theatervoorstelling Filosofietsen deelt Wim Daniëls hij zijn liefde voor de fiets. Hij geeft antwoord op prangende vragen als: Waar komt het woord ‘fiets’ eigenlijk vandaan en waarom werd de fiets lange tijd niet als een geschikt vervoersmiddel beschouwd voor vrouwen?

7. War on Cars

waroncarslijn

De populaire en provocerende podcast The War on Cars heeft zijn eigen merchandiselijn. Van shirts en stickers tot bidons en petjes. Met opschriften als ‘Cars Ruin Cities’ en ‘You’d Be Happier Biking’.

8. Topmodel

miniatuurfiets

Een gedetailleerd schaalmodel van een klassieke fiets. De oudhollandse fietsen zijn gemaakt van metaal en verkrijgbaar in diverse kleuren. Onder meer hier te bestellen.

9. Rugzak om mee te fietsen

rugzak

De Vaude Tremalzo 22 kwam als winnaar uit de bus van onze rugzakkentest. Deze tas is niet alleen geschikt om mee te fietsen, maar ook handig in gebruik op je bestemming. Lees de volledige test met alle conclusies en alternatieven.

10. Gravelbike-mok

gravelbiker-mok

Gravelbiken groeit in populariteit. Bedacht door proffietsers die weleens voor de lol wilden fietsen en van de natuur wilden genieten. De ontspannen sfeer spreekt veel fietsers aan. Maar met deze roestvrij stalen mok aan je riem of zadel hoor je er pas echt helemaal bij.

Gek op testen en tips?

Word lid en lees ons magazine.

Laat maar eens zien!

11. Op een theedoek

theedoek

Zoek je iets typisch Hollands? Wat dacht je van een theedoek met afbeeldingen van fietsen! Met een formaat van 60 bij 65 centimeter kun je daar heel wat potten en pannen mee afdrogen. Prijs: € 7,99.

12. Stuurtasje

stuurtas-kinderfiets

Ideaal voor de (klein)kinderen. Een stuurtasje waarmee ze zelf hun snacks of spulletjes kunnen meenemen op een fietstocht. Geschikt voor loopfietsjes, driewielers en kinderfietsen voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Makkelijk te installeren met klittenband en met een handig open- en sluitsysteem.

bumbagSusanBijl

12 Decembercadeaus voor fietsers

Geen idee wat je je vriend, opa of buurmeisje moet geven? Een fietscadeau natuurlijk. Lees meer

13. Paperclips

paperclips

Vaak doen kleine gebaren het minstens zo goed als grote cadeaus. Zelfs met een paperclip kun je iemand gelukkig maken. Zeker als ze de vorm van een fiets hebben. Daar fleurt ieders bureau van op.

14. Pokerkaarten

pokerkaarten

Een deck speelkaarten is altijd goed om bij je te hebben, zeker op een fietsvakantie. Je hoeft ze natuurlijk niet te gebruiken voor poker, je kunt er ook prima mee klaverjassen, hartenjagen of patience spelen. Je kunt ook voor een ander ontwerp kiezen of je eigen ontwerp aanleveren.

15. Kattenbel

kattenbel

Deze bijzondere goudkleurige fietsbel heeft het uiterlijk van een poezenkop. De bel maakt gebruik van de eeuwenoude techniek waarbij een springveer tegen een koperen bel slaat. Een musthave voor elke fiets- en kattenliefhebber.

16. Retro fietsmeter

fietsmeter

Deze retro fietsmeter is ideaal voor wie geen behoefte heeft aan technologische snufjes en trackingapps, maar wel nieuwsgierig is naar zijn fietsstatistieken. Het toont je snelheid (maximaal 60 kilometer per uur), toerental en het aantal afgelegde kilometer. Batterijen zijn niet nodig.

Laatste tip: Geef een lidmaatschap van de Fietsersbond cadeau!

Met het Fietsersbond cadeaulidmaatschap geef je een bijzonder geschenk. Op deze manier help jij mee het fietsen veiliger en comfortabeler te maken en kunnen wij werken aan een gezond, leefbaar en actief Nederland.

Doe een lidmaatschapcadeau

Categorieën