‘Dat het zo snel en zo goed zou gaan, hadden we nooit verwacht’

Dertigers willen high speed

13_blueLABEL_Cruiser_NuVinci_HS_56B (1)

De high speed pedelec van Riese und Müller is een verkoopsucces. Een high speed pedelec is een elektrische fiets die 45 kilometer per uur haalt. ‘We verwachten een verschuiving van de gewone e-bike naar high speed’.

De Blue LABEL Cruiser HS kwam dit voorjaar op de Nederlandse markt. En vrijwel meteen liep het storm. ‘We hadden verwacht enkele honderden exemplaren te verkopen. Die doelstelling hebben we ruimschoots overtroffen. Dat het zo snel en zo goed zou gaan, hadden we nooit verwacht’, zegt Jelle Visser van Riese und Müller.

Alternatief voor auto
‘Met de high speed bereiken we een veel jongere doelgroep. Het zijn vooral dertigers en veertigers die een high speed pedelec kopen. Die willen niet op een gewone e-bike. Die vinden ze suf. En de snelheid is erg belangrijk. Als je een beetje fit bent, dan fiets je zelf gemakkelijk  25 kilometer per uur. En dat is de maximumsnelheid van een e-bike. Als je op de Blue LABEL Cruiser HS meetrapt, kun je 45 per uur halen. Dan ben je veel sneller op je werk en dan is de elektrische fiets een goed alternatief voor de auto.’

Snelle fietspaden
Visser verwacht dat veel fietsers zullen kiezen voor een hogere snelheid. ‘Wij zien een duidelijke verschuiving van gewone e-bikes naar high speed pedelecs.’ Er zijn volgens Visser nog wel extra maatregelen nodig om dat snelle verkeer in goede banen te leiden. ‘Vanwege de snelheidsverschillen moet je nadenken over snelle fietspaden voor high speed pedelecs.’
En ook: ‘De high speed pedelecs hebben een snorfietskenteken. Een helmplicht voor deze fietsen bestaat dus niet. Verantwoordelijk gebruik is echter wel belangrijk en het dragen van een helm raden wij ten alle tijden met klem aan.‘ De Blue LABEL Cruiser HS is bij 50 fietsenzaken te koop.

Veel fietsers willen harder dan 25 per uur: meer over het opvoeren van e-bikes. En wat de politie over deze fiets zegt, vind je hier.

TestKees is enthousiast over BlueLabel Charger van Riese und Müller. Bron: www.youtube.com

Categorieën